Nämä kymmenen asiaa voivat helposti unohtua, mutta niistä on paljon iloa muuttaessa omilleen ensimmäisen kerran.

Monet muuttavat vanhempiensa luota opiskelija-asuntoloihin ja saavat seurakseen kämppiksen opiskelujen ajaksi. Kun valmistumisen aika koittaa myöhemmin, koittaa silloin myös viimein monilla siirtyminen asumaan yksin ensimmäiseen omaan asuntoon – aikuisten maailmaan.

Yksin asuminen ja siihen valmistautuminen voi olla jännittävää aikaa. Muuttohässäkän yhteydessä voi myös helposti unohtaa hankkia tarpeellisia asioita omaan kotiin.

Popsugar listasi asioita, jotka tekevät siirtymisen opiskelijaelämästä aikuisuuteen helpommaksi, mutta ne voivat helposti jäädä ostamatta. Lue alta, mitä ensimmäiseen asuntoon kannattaa hankkia olennaisten huonekalujen, astioiden ja kodinkoneiden lisäksi.

Herätyskello

On parempi pelata varman päälle ja hankkia vanha kunnon herätyskello puhelimen tueksi. Jos akku loppuu yön aikana, on sinulla sentään oikea kello herättämässä aamulla.

Hyvä kattila/pannu

Hyvin varustellun keittiön perusta on hyvä kattila/pannu. Valurautapannu voi olla hyvä valinta, koska sitä on helppo hoitaa ja puhdistaa.

Työkalut

Jokainen tarvitsee työkaluja. Vasara, ruuvimeisseli ja jatkojohdot eivät ole ehkä ensimmäisenä mielessä muuton yhteydessä, mutta ne ovat tarpeen, jos jokin hajoaa – eikä asioiden hajoamiselta voi välttyä yhdessäkään kodissa.

Jakkara/porrasjakkara

Kodin korkeisiin kaappeihin on helpompi yltää, kun hankkii porrasjakkaran. Näin saat myös kaikki säilytystilat käyttöösi, kun yllät varmasti joka paikkaan.

Ruukkukasvi

Ruukkukasvit ovat helppo ja kaunis keino sisustaa sekä samalla voit harjoitella pitämään jotakin elossa.

Halpa viltti/huopa

Viltin mutkassa on mukava istuskella viileänä syysiltana vaikkapa televisiota katsellen. Vilttiin ei kuitenkaan kannata tuhlata hirveästi, koska se kulkeutuu huoneesta toiseen ja todennäköisesti tahriintuu muun muassa ruokaroiskeiden takia.

(Kokoontaitettava) kori

Korit ovat käteviä säilytykseen ja pyykkejä varten. Kokoontaitettavat korit ovat hyvä vaihtoehto, koska niitä saa säilytettyä helpommin.

Radio

Vaikka radiota voi kuunnella tietokoneen kautta, siinä on vain sitä jotain, kun kuuntelee ihan oikeaa radiota.

Monikäyttöinen tarjotin

Tarjotin on uusi paras ystäväsi. Sen avulla aamiainen sängyssä onnistuu helposti ja ruokaa voi syödä sohvalla television ääressä. Se voi olla avuksi myös telineenä tavaroiden järjestelyksi tai tarjoilualustana aikuismaisten illalliskutsujen aikana.

Palosammutin

Koskaan ei voi tietää, milloin tulee tarvetta palosammuttimelle, mutta kun sitä tarvit, olet todella iloinen, että aikanaan muistit hankkia sellaisen.

Lue lisää ensimmäisen kodin olennaisista tavaroista täältä.

Lähde: Popsugar