Korvatulpat ovat tärkeä festarivaruste.

Festareille lähtiessä pitää muistaa ottaa matkaan monenlaisia asioita, kuten kosteuspyyhkeitä, kertakäyttösadetakki ja lisäakku puhelimeen. Moni kuitenkin unohtaa sen kaikkein tärkeimmän: nimittäin korvatulpat.

Kaikki keikoilla käyvät tietävät sen korvissa kuuluvan soimisen tai huminan, jos korviaan ei ole muistanut suojata keikalla. Jos kuuloaan ei suojaa kovilta ääniltä, saattaa tuloksena olla jatkuva korvien soiminen eli tinnitus. Eikä siihen ole olemassa parannuskeinoa.

Tinnitus on tuttu vaiva muusikoille. Siitä kärsivät esimerkiksi Coldplayn Chris Martin ja One Directionista tuttu Louis Tomlinson.

Kuuloasiantuntijoiden mukaan altistuminen yli 85 desibelille voi ajan myötä vahingoittaa kuuloa. Yökerhoissa ja keikoilla desibelit voivat nousta yli sataan desibeliin, sanovat asiantuntijat.

Kolmipäiväisillä festareilla altistuu siis kovalle melulle toistuvasti, joten kuulo on todella koetuksella. Siksi korvatulppien käyttäminen on tärkeää.

Alle on listattu vinkkejä, joiden avulla voit minimoida sen, kuinka pahasti kuulosi kärsii.

  1. Älä seiso pitkiä aikoja kaiuttimien vieressä.
  2. Pidä taukoa keikkojen välissä.
  3. Muista juoda vettä, jolloin verenkierto tehostuu ja korvatkin pysyvät terveempinä.
  4. Käytä korvatulppia.
  5. Varmista, että myös lapsesi käyttävät kuulosuojaimia.

Korvatulppien käyttö ei estä sinua nauttimasta musiikista, sillä ne torjuvat vain vaaralliset äänentasot mahdollistaen kuitenkin musiikin kuulemisen.

Lähde: Metro