Tyynyihin kertyy paljon ylimääräistä, joita tuskin haluat kasvojesi lähelle joka yö.

Peset varmasti lakanat, pussilakanat ja tyynynpäälliset säännöllisesti, mutta kuinka usein muistat laittaa tyynysi pesuun? Se saattaa helposti unohtua ja tyynyissä voikin muhia paljon kaikkea ylimääräistä.

Popsugar kertoo Dow Polyurethanesin teettämän tutkimuksen tuoneen ilmi, että yksi kolmannes tyynysi painosta sisältää kuollutta ihoa, ötököitä, pölypunkkeja ja niiden jätöksiä – ainakin silloin, jos et ole pessyt tyynyäsi pariin vuoteen.

Ällöttävyyden lisäksi Popsugarin mukaan tällä voi olla myös terveysvaikutuksia, ja levottomasti nukuttujen öiden syy voi olla likaisessa tyynyssäkin. Tutkimuksessa ilmeni, että kymmenen prosenttia ihmisistä ja 80 prosenttia allergikoista ovat allergisia proteiineille, joita on maatuneissa pölypunkeissa ja niiden jätöksissä.

Huonosti nukutuilla öillä taas on omat vaikutuksensa terveyteen ja Popsugarin mukaan nukuttujen tuntien väheneminen voi vaikuttaa esimerkiksi sydänsairauksien ja tyypin II diabeteksen riskeihin.

Jotta nukkumisympäristösi olisi mahdollisimman puhdas ja siisti, kannattaa myös tyynyt pestä säännöllisesti. Popsugar suosittelee laittamaan ne pesuun 3-6 kuukauden välein.

Lähde: Popsugar