Naisten jääkiekon MM-kisat tulivat päätökseen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue päätti Kanadassa järjestetyt MM-kisat mitalijuhliin. Naisleijonat kukisti tiistai-iltana pelatussa pronssiottelussa Sveitsin maalein 3-1.

”Tosi upea turnaus joukkueelta ja mahtava päättää se voittopeliin”, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski kommentoi ottelun jälkeen.

Naisleijonat jatkoi voitolla hienoa arvokisojen mitaliputkeaan. Mitali on neljäs peräkkäinen: aiemmin Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on juhlinut pronssia vuoden 2017 MM-kisoissa sekä vuoden 2018 olympialaisissa ja MM-hopeaa vuoden 2019 kotikisoissa.

Vuoden 2020 MM-kisat jäivät pelaamatta koronavirustilanteen takia.

Suomen Keisala turnauksen paras maalivahti

Suomi aloitti pronssiottelun vauhdikkaasti; kiekko oli sveitsiläismaalivahdin takana ensimmäisen kerran, kun pelikellossa oli lukemat 01:39. Avausosuman teki Tanja Niskanen.

Naisleijonat lisäsivät johtoaan 2-0 aivan toisen erän alussa (20:54), kun Ella Viitasuon laukaus löysi tiensä verkon perukoille. Sveitsi kavensi Lara Stalderin osumalla muutama minuutti myöhemmin tilanteeksi 2-1, mutta ei päässyt nousemaan tasoihin ja Suomi viimeisteli 3-1-voiton toisen erän lopulla Petra Niemisen maalilla.

Suomen maalilla ottelussa pelannut Anni Keisala torjui 19 kertaa. Loistavat MM-kisat pelannut Keisala valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

MM-finaalissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kohtasivat vuoden 2019 kisat voittanut Yhdysvallat sekä Kanada. Kanadalaiset pääsivät tällä kertaa juhlimaan MM-kultaa voitettuaan ottelun jatkoajalla maalein 3-2.

Seuraavan kerran naisten jääkiekkomaajoukkue pääsee tositoimiin arvokisoissa Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022.

Lisätietoa Naisleijonista ja kisoista löydät täältä, kun taas kisojen viralliset sivut löydät täältä. Tunnelmia Naisleijonien MM-kisaurakasta löydät Leijonien ja Suomen jääkiekkoliiton viralliselta Instagram-sivulla täältä.