Monet voivat hakea jotain selitystä näkemilleen unille. Jos uni liittyy seksiin, voi se tarkoittaa montaa eri asiaa, riippuen siitä millainen seksiuni on ollut.

Eräs psykologi analysoi juuri seksiaiheisiin liittyviä unia, ja hän on jakanut analyysinsä Bustle -sivustolla. Unet voivat liittyä sellaisiin tunteisiin, joita ei ole käsitellyt tarpeeksi hyvin. Ne voivat olla haluja, joita ei ole saanut tyydytettyä. Monet uskovat, että varsinkin seksiin liittyvillä unilla on jokin tärkeä tarkoitus. Siksi tätä aihetta on syytä kaivaa hiukan syvemmälle.

Jos heräät unesta, jossa kumppanisi on pettänyt sinua, voi se olla jokin alitajuntasi sanoma sinulle. Päivisin voi olla niin kiire, että asioita ei ehdi sen kummemmin ajattelemaan, joten ne ajatukset tulevat silloin esille unissa. Tästä alta löytyy yhdeksän erilaista aika yleistä seksiin liittyvää unta, joille koitetaan antaa selitys, että miksi niitä nähdään. Ehkä niistä löytyy joku sinun näkemäsi seksiuni, jolle voit löytää nyt jonkinlaisen selityksen.

1. Kumppanisi pettää sinua

Jos heräät unesta tai oikeastaan painajaisesta, jossa kumppanisi pettää sinua, olet ehkä epävarma suhteessasi. Olet ehkä saanut pieniä vihjeitä sellaisesta, mutta jos ne tuntuvat vain turhilta epäilyiltä, sellaiset kannattaa unohtaa. Mitään tuskin tapahtuu selkäsi takana. Ehkä kannattaisi keskustella tästä kumppanisi kanssa siinä tapauksessa, jos epäilyt eivät tunnu sinusta hereilläkään turhilta. Muuten kannattaa vain unohtaa tämä ja luottaa kumppaniisi.

2. Joku dominoi sinua tai sinä dominoit toista

Kaikki omaan hallittavuuteen liittyvät unet voivat tarkoittaa sitä, että ehkä elämässä on jotain elämänhallintaan liittyviä ongelmia. Siksi seksiunet, jossa sinä hallitset tai joku hallitsee sinua, eivät välttämättä liity juuri seksinhallitsemiseen liittyviin ongelmiin. Kannattaa ajatella liittyykö tämä uni jotenkin työhösi tai suhteeseesi, joissa on jotain hallintaongelmia.

3. Nukut jonkun vieressä, joka on sopimatonta

Oletko nähnyt unen, jossa nukut kaverisi, sisaruksesi miehen tai esimerkiksi työkaverisi vieressä? Sellainen heihin liitettävä seksuaalisuus ei ole sopivaa, joten ehkä se on mielesi tapa vapauttaa sinut sellaisista ajatuksista, ja voit ajatella heitä oikealla tavalla. Kannattaa miettiä tällaisen unen jälkeen, että miksi juuri hän oli unessasi eli liittyykö se johonkin teidän välillänne olevaan asiaan, joka ei oikeasti edes liity mitenkään seksiin.

4. Seksi ei onnistu

Naisetkin voivat nähdä unia siitä, että seksi ei onnistu. Mutta miehet kokevat sellaisia helpommin. Näissä unissa miehet näkevät unia erektio-ongelmista ja epävarmuutta siitä, että seksi onnistu. Miehen kohdalla tämä voi tarkoittaa sitä, että hän kokee olevansa heikko ja voimaton jollakin ihan toisella elämänalueella. Tällainen uni ei välttämättä tarkoita, että hän olisi epävarma seksiin liittyvästä asiasta.

5. Seksiä julkisessa paikassa

Oletko nähnyt unta, että olet harrastanut seksiä metsässä, autossa tai jossakin muussa julkisessa paikassa? Siinä ei ole kyse siitä, että haluaisit välttämättä tehdä oikeasti juuri niin. Se liittyy siihen, että tunnet itsesi haavoittuvaksi ja sinulla ei ehkä ole tarpeeksi itseluottamusta ja alistut liian usein muiden tahtoon. Tällaisen unen jälkeen kannattaa miettiä, että voisiko uni johtua juuri näistä asioista.

6. Seksiä ex-puolison kanssa

Riippuen siitä mitä ajattelet ex-puolisostasi, tämä uni voi olla sinulle joko hyvä tai huono uni. Kummassakin tapauksessa se on varmasti aika hämmentävä uni. Tällaisen unen jälkeen voi helposti miettiä, että oliko ero sittenkään hyvä idea. Mutta tämä uni ei tarkoita sitä. Ehkä hän on tullut mieleesi edellisten päivien aikana jollakin tavalla. Oletko törmännyt häneen sosiaalisessa mediassa tai tulossa on jokin päivämäärä, joka oli teille tärkeä? Olet jollakin tavalla saanut hänet alitajuntaasi, joten hän on tullut mukaan uneesi, joka sattui olemaan seksiuni. Tämä uni kannattaa unohtaa, jos hän ei ole yleensä kovin usein ajatuksissasi, ja olet hänet jo unohtanut.

7. Seksiä kuuluisan henkilön kanssa

Olet ehkä haaveillut seksistä jonkin kuuluisan henkilön kanssa, jolloin seksiuni tämän henkilön kanssa voi olla mieluisa. Mutta sellaiselle unelle voi löytyä myös jokin selkeä syy. Se syy voi liittyä siihen, että haluaisit tuntea itsesi erityiseksi ja tärkeäksi, jotta ihmiset ottaisivat sinut paremmin huomioon.

8. Aggressiivista seksiä

Uni, jossa seksi on aggressiivista, voi olla kunnon painajaisuni. Tällainen uni voi liittyä johonkin traumaan, jonka olet elämässäsi kokenut. Vaikka olisit jo mielestäsi päässyt siitä yli, voi tämä uni tarkoittaa sitä, että et ole vielä toipunut siitä täysin.

9. Tajunnanräjäyttävä seksikokemus

Jos näet unen, jossa koet tajunnanräjäyttävää seksiä, jossa saat ehkä jopa orgasmin, kannattaa tämän unen tarkoitusta silti miettiä jälkikäteen, vaikka nautinto olikin mahtavaa. Haluat ehkä kokea tämän saman asian myös hereillä ollessasi. Ehkä se on jotain seksiin liittyvää, jota haluaisit kokeilla kumppanisi kanssa, mutta ette ole sitä vielä kokeilleet. Hyvät seksiunet voivat piristää seksielämääsi.

Lähde: Bustle