Jos olet joskus ihastunut, tiedät miltä se tuntuu, kun toinen ihminen tuntuu vetävän sinua puoleensa ja sinä tunnut vetävän taas häntä puoleesi.

Oletko miettinyt, miksi se tapahtui juuri hänen kanssaan? Siihen voi löytyä monta eri syytä. Tässä alla neljä syytä, miksi kahden ihmisen välille syntyy vetovoimaa.

1. Evoluutio

Yksi syy on evoluutio, joten ihmiset ovat aina vetäneet toisiaan puoleensa, jotta ihmiskunta lisääntyisi. Siksi puolisoa etsitään joko tietoisesti tai jopa huomaamatta. Siinä voidaan käyttää apuna rahaa, voimaa, luovuutta, ystävällisyyttä tai mitä tahansa muuta, joilla toiselle näytetään olevan hyvin puoleensavetävä tyyppi.

2. Fyysiset ja biologiset tekijät

Hormonit ovat yksi tärkeä syy vetovoimaan. Hormonit vaikuttavat siihen, miten haistamme toiset ihmiset, kuinka koemme ilon ja seksuaalisuuden. Toisen ihmisen ominaistuoksu voi jo yksistään tuntua todella viehättävältä. Aivoissa olevat kemikaalit saavat olon tuntumaan hyväksi ja onnelliseksi. Niiden kautta voi tuntua siltä, että haluaa sitoutua toiseen ihmiseen. Näiden hormonien tasot vaihtelevat, joten tilanne voi muuttua dramaattisesti, kun tunnetaan esimerkiksi pelkoa ja voimattomuutta.

3. Psykologiset tekijät

Psykologiset tekijät hallitsevat suuresti sitä, kuinka vetovoimaiselta toinen ihminen tuntuu. Sellainen ihminen, joka on samanlainen kuin itse, vetää helpoiten puoleensa. Se voi tarkoittaa ulkonäköä, mutta myös persoonallisuutta.

4. Sosiaaliset tekijät

Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja, joten sosiaaliset tekijät ovat yksi syy toisen vetovoimaan. Kun etsitään kumppania, etusijalle asetetaan usein ne kumppanin piirteet, jotka sopivat yhteen omien arvojen kanssa.

Kannattaa muistaa, että jokaisessa ihmisessä on jotain sellaista, jota joku pitää viehättävänä!

Lähde: Yourtango