Miesten kiinnostus treffeillä ei katoa helposti – naisten kiinnostus katoaa työjutuilla

Tutkimuksen mukaan naisten ei tarvitse hirveästi panostaa vaikutuksen tekemiseksi treffikumppaniin.

Stanfordin yliopiston tutkijoiden mukaan miesten kannattaa kuunnella naista ja olla puhumatta työasioista, jos haluavat onnistua treffailussa. Naiset taas pääsevät helpolla, sillä vaikutuksen tekemiseksi ei tarvitse tehdä paljon töitä eikä miehen kiinnostus kovin vähästä katoa, kertoo brittilehti Telegraph.

Tutkimuksen mukaan naiset vaikuttuivat todennäköisemmin miehestä, joka oli hyvä kuuntelemaan ja oli sympaattinen heidän ongelmiaan kohtaan. Kiinnostus kuitenkin katosi, jos mies alkoi puhua töistään tai oli sosiaalisesti kömpelö.

Stanfordin yliopiston tutkijat nauhoittivat neljän minuutin mittaisia keskusteluja parien kesken, joita oli pyydetty tapaamaan 20 potentiaalista treffikumppania. Yhteensä tutkimuksessa perehdyttiin tuhanteen pikadeittiin.

Telegraphin mukaan osallistujia pyydettiin nauhoitusten jälkeen arvioimaan asteikolla 1-10 mielsivätkö he kunkin henkilön kömpelöksi, ystävälliseksi, flirttailevaksi tai itsevarmaksi ja vastauksia verrattiin jokaisen osallistujan käyttämään kieleen.

Saamansa datan perustella tutkimusryhmä pystyi selvittämään, mikä on toimivin puhestrategia treffailun suhteen.

”Kun on kyse pikadeiteistä, naiset päättävät”, kielitieteen ja tietojenkäsittelyopin professori Dan Jurafsky sanoi.

”Yleensä sanotaan, että naiset ovat valikoivampia, joten voimme kuvitella, että nainen on valtuutetumpi osapuoli”, hän jatkoi.

”Saimme selville, että onnistuneilla treffeillä naiset puhuivat lähinnä itsestään ja miehet puhuivat naisista enemmän ja olivat tukevampia ja sympaattisempia naisten ongelmien suhteen”, Jurafsky kertoi.

Telegraphin mukaan miesten, jotka pohtivat miten treffit sujuvat, kannattaa kiinnittää huomionsa naisen äänen korkeuteen. Jos nainen on kiinnostunut, äänenkorkeudessa tapahtuu vaihttelua ja hänen äänestään tulee kevyempi, korkeampi ja pehmeämpi, minkä lisksi hän todennäköisesti nauraa myös itselleen.

Naisten kannattaa taas pitää silmällä kiusoittelevia miehiä. Professori Jurafskyn mukaan tutkimuksen löydökset pätevät myös todennäköisesti treffailun muihin muotoihin pikadeittailun lisäksi.

”Miehiä ei juuri mikään saa menettämään kiinnostusta. Tiedämme, että miehet valitsevat hoikempia naisia ja naiset pidempiä miehiä, mutta painoindeksillä ei tuntunut olevan merkitystä tässä tutkimuksessa”, Jurafsky päätti.

Lähde: Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.