Miehet haluavat avioeron todennäköisemmin tultuaan petetyksi kuin naiset

Pettäminen kaataa parisuhteita ja avioliittoja, mutta tutkimuksen mukaan miehet haluavat eron todennäköisemmin uskottomuuden takia.

Tutkimuksissa on osoitettu, että miehillä on suurempi taipumus pettää tai harkita pettämistä kuin naisilla, mutta tästä huolimatta tuore tutkimus on osoittanut, että miehet eivät ole yhtä anteeksiantavaisia kuin naiset, mitä tulee avioeron harkitsemiseen petetyksi tulemisen takia, kertoo The Independent.

Hall Brown Family Law’n teetti tutkimuksen käyttäytymismalleista, jotka voivat johtaa avioeroon, ja tulivat valaiseviin johtopäätöksiin uskottomuuden vaikutuksista avio-onneen. The Independentin mukaan löydökset osoittivat, että lähes kolmannes eroista tapahutu, kun miehet ja naiset ovat antaneet anteeksi menneet vääryydet, mutta heidän kärsivällisyytensä on loppunut.

Tämä huono käytös viittaa moniin seikkoihin, kuten uskottomuuteen, taloudelliseen ongelmiin ja päihteiden käyttöön. Hall Brown Family Law’n asianajaja Ellen Walker totesi, että naiset todennäköisemmin koettavat pelastaa rikkoutuneen avioliiton kuin miehet huolimatta kumppaninsa uskottomuudesta.

”Yllätymme kerta toisensa jälkeen joidenkin miesten ja naisten kyvystä lähes sulkea silmänsä kumppaniensa huonolta käytökseltä”, Walker totesi.

”Kuitenkin käsittelemämme tapaukset osoittavat, että miten monet ihmiset tällaisessa tilanteessa huomaavat kärsivällisyytensä täysin loppuneen, yleensä siinä tilanteessa, kun huonosta käytöksestä tulee liian vaikeaa heille itselleen ja muille jättää huomiotta”, hän jatkoi.

”Joissakin tapauksessa se tarkoittaa sitä, että ystävät ja sukulaiset kertovat kumppanin uskottomuudesta, mistä henkilö oli jo tietoinen tai he saavat selville kumppaninsa taloudelliset vaikeudet ja oppivat, että ne vaikuttavat sekä bisnekseen että kotona”, Walker lisäsi.

Toisaalta todennäköisyys sille, että miehet sietäisivät vaimojensa epärehellisyyttä on paljon alhaisempi kuin päinvastoin. The Independentin mukaan esimerkiksi lokakuussa 2017 Office for National Statistics totesi, että niiden naisten määrä, ketkä hakivat eroa miehistään tämän tekemän aviorikoksen takia, oli laskenut 43 prosenttia vuodesta 1996, kun taas samasta syystä eroa hakeneiden miesten määrä oli kasvanut noin kolmanneksen.

Walkerin mukaan pääsyy siihen, miksi miehet ja naiste antavat toisen mahdollisuuden liitoilleen johtuu eroamisen negatiivisesta vaikutuksesta heidän lapsiinsa.

”Luultavasti päätekijä yhdessä pysymiselle on halu olla naimisissa lasten takia”, Walker selitti.

”Kun nuo lapset ovat muuttaneet pois kotoa, joukko onnettomia vanhempia päättää hyödyntää tämän mahdollisuuden jättää vaikeuksissa oleva avioliitto”, hän totesi.

Suomessa vuoden 2015 FINSEX-tutkimuksen mukaan kumppanilta odotetaan uskollisuutta ja uskottomuuden hyväksyy eri-ikäisistä miehistä ja naisista enää vain 5-15 prosenttia, naiset vielä miehiä harvmemin. Eri parisuhdemuodoissa sekä miehet että naiset raportoivat myös vuonna 2015 vähemmän uskottomuutta kuin aiemmissa tutkimuksissa.

Anna-lehden mukaan Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan tutkimuksessa ilmeni, että naisista 22 prosenttia ja miehistä kaksi prosenttia enemmän nostaa uskottomuuden tärkeimmäksi syyksi eroon. Kontulan tutkimus julkaistiin vuonna 2013.

Lähde: The Independent, Anna, Väestöliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.