Lasten saaminen ei tarkoita sitä, etteikö koskaan matkustaisi, mutta jotkut paikat ovat kokemisen arvoisia ilman tenaviakin.

Pakatessa mukaan lastenvaunuja, turvakaukaloa, leluja, välipaloja ja vaippakassia, voi helposti miettiä, miksi reissussa ei käynyt ennen kuin perhe kasvoi kahdesta aikuisesta useampaan henkeen. Alle on listattu neljä matkakohdetta, jossa on hyvä käydä ennen jälkikasvun saamista ja liikkua oman aikataulun mukaan seikkailen, maistellen paikallista viiniä ja valvoa aamuun.

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti saisi olla matkakohdelistan ykkösenä paikoista, jossa käydä ennen lasten hankkimista. Matka maahan on pitkä ja monen tunnin lennot ovat rankkaa aikuisille, saati sitten lapsille, joilla eri aikavyöhykkeeseen tottuminen kestää pidempään. Maassa riittää paljon nähtävää, joten sinne matkustaessa kannattaa varata kunnolla aikaa. Aloita Aucklandista, jossa pääsee hissillä korkeuksiin Sky Toweriin katselemaan upeita maisemia. Jatka matkaa joko pohjoisemmaksi Bay of Islandsiin, missä voi purjehtia ja käydä vaeltelemassa tai matkusta etelään Wellingtoniin. Etelässä kannattaa käydä maistelemassa viiniä paikallisilla tiloilla. Toisenlaista paikallisuutta voi kokea Oamarussa, missä voi nähdä pingviinien palaavan alkuillasta pesilleen.

Disney World

Disneyn teemapuisto ei ole pelkästään lapsille. Siellä vierailu on ihan erilainen kokemus aikuisena ilman lapsia kuin lasten kanssa, niiden iästä huolimatta. Ilman lapsia vieraillessa ei tarvitse käydä vain lasten laitteissa tai keskeyttää päivää puistossa päiväunien takia. Puistossa voi viipyä myös huoletta sen sulkemisaikaan, kun mukana ei ole pieniä lapsia, jotka täytyisi saada ajoissa nukkumaan. Disney on myös panostanut aikuisten viihtyvyyteen muun muassa gourmetravintoloin. Ilman lapsia matkustaessa ei myös tarvitse reissata teemapuistoon loma-aikana, jolloin hinnat ovat korkeammat ja puisto ruuhkainen. Syys- ja lokakuu ovat oivia aikoja aikuisten omalle reissulle Disney Worldiin.

Pariisi

Mikä olisi romanttisempi paikka kuin Pariisi? Kaupungissa otetaan kliseet avosylin vastaanja kieriskellään niissä. Käsi kädessä kävelyä? Kyllä! Veneajelu Seinellä? Kyllä! Lapset heittelemässä toisiaan ruoalla kahvilassa? Ei kiitos. Kaupungissa kannattaa vierailla ensin kaksin ja palata sinne myöhemmin yhdessä lasten kanssa kokemaan nähtävyyksiä ja museoita.

Road trip route 66:ta pitkin

Lapsien synnyttyä road trip ei oikein onnistu enää samalla tavalla kuin aikana ilman lapsia. Kaksin matkustaessa voi nauttia vain oman kumppanin seurasta, päättää itse, mitä radiosta soitetaan eikä takapenkiltä kuulu ”Joko ollaan perillä” -kysymystä useita kertoja. Route 66 -road trip aloitetaan Santa Monicasta, Kaliforniasta ja se päättyy Chicagoon. Matkan aikana on paljon nähtävää, kuten Grand Canyon. Pisin pätkä alkuperäistä 66:ta alkaa Oklahoma Cityn koillispuolelta ja kaupungissa on valtatiehen liittyvä museo, jossa kannattaa vierailla ennen matkan jatkamista.

Lähde: Huffington Post