”Isyys on maailman paras juttu”, Kemppainen sanoo.

Taikuri-illusionisti Henri Kemppainen, 36, on juuri saanut puolitoista vuotta kestäneet Magic in Lapland -kuvaukset päätökseen. Kansainvälisille markkinoille tehdyn formaatin viimeiset kuvaukset olivat maaliskuun alussa Kilpisjärvellä.

”Se on ollut ikimuistoisen hieno kokemus”, Henri kuvailee suuren luokan tuotantoa.

Kuvaukset toteutettiin usein haastavissa olosuhteissa ja Henrin mukaan tapahtumarikkaisiin työpäiviin mahtui monia kommelluksia ja myös oikeita vaaratilanteita.

”Välillä koeteltiin omia rajojani, kun jouduin taikomaan tuntikausia 30 asteen auringonpaahteessa ja talvella taas paljain käsin 30 asteen pakkasessa”, hän kertoo.

”Olen saanut palovammoja ja ehtinyt roikkua hirttoköydessäkin. Tämän vuoden puolella tuhosin vahingossa erään asiakkaan pankkikortin, kun taioin sen jääpalan sisään ja yritin hakata jääpalaa halki veitsellä”, hän jatkaa.

Kuva: Ofer Amir Photography

Vaikka Henrin tulevaisuudessa siintää jo uusia projekteja, aikoo hän keskittyä nyt erityisesti perheeseensä. Se tarkoittaa vaimoa, Tiina Seppästä, 35, sekä heidän esikoistaan, puolivuotiasta Oulaa.

”Isyys on maailman paras juttu”, Henri hehkuttaa.

”Epäsäännöllisten työaikojen yhdistäminen lapsenhoitoon on välillä haasteellista mutta oman pojan hymyillessä kaikki muu unohtuu ja sitä tajuaa, kuinka onnekas sitä onkaan, kun saa olla isä.”

Hän myöntää kokeilleensa taikatemppujaan jo Oulaankin. Poika ei kuitenkaan ole helpoin mahdollinen yleisö:

”Olen kokeillut esimerkiksi hävittää lelun hänen silmiensä edestä. Ehkä pitää kuitenkin odottaa vielä hetki, ennen kuin hänen reaktionsa tuosta voimistuvat.”