Asiantuntijat listasivat pieniä, hyviä merkkejä siitä, että tapailemassasi tyypissä on potentiaalia vakavaa parisuhdetta ajatellen.

Deittailuun liittyvistä varoitusmerkeistä on kirjoitettu lukuisia artikkeleita, joita löytyy myös Nainen.comista – tässä yksi esimerkki. Erilaiset varoitusmerkit saattavat ollakin jo hyvin tiedossa, mutta mistä tunnistaa, että deittailee hyvää tyyppiä, jonka kanssa voisi aloittaa vakavan suhteen?

HuffPost pyysi niin psykologian kuin parisuhteiden asiantuntijoita kertomaan pieniä merkkejä siitä, että olit onnekas ja löysit kumppanin, josta kannattaa pitää kiinni. Suomensimme heidän vinkit alle.

Hän on ensimmäinen, kenelle haluat kertoa hyvät tai huonot uutiset

Olipa kyse hyvistä tai huonoista uutisista, on psykologi Ryan Howesin mukaan oma kumppani aina luotettava olkapää, jolle purkaa ja jonka kanssa jakaa ajatuksia.

”Kun olet löytänyt ihmisen, jota harkitset loppuelämän kumppaniksi, haluat jakaa hänen kanssaan kaikki hyvät ja huonot uutiset, koska tiedät hänen juhlivan kanssasi tai antavan sinulle tukea läpi vaikeiden aikojen”, hän sanoi.

”Jos hän on ensimmäinen, jolle kerrot uutisiasi, kertoo se siitä, että tunnet olosi turvalliseksi jakaa intiimitkin osat itsestäsi hänen kanssaan”, Howes lisäsi.

Olet aito, oma itsesi hänen kanssaan

HuffPostin mukaan koomikko ja näyttelijä Chris Rock on todennut deittailusta näin: ”Kun tapaat jonkun ensimmäisen kerran, et tapaa häntä, vaan hänen edustajansa.”

Kun olet sellaisen ihmisen kanssa, kenen kanssa on hyvä olla, tämä edustajamaisuus katoaa ja olet juuri sellainen kuin todella olet, aidosti oma itsesi ja käyttäydyt samalla tavalla kuin käyttäydyt itseksesi ollessa.

”Sinun ei tarvitse yrittää liikaa tehdäksesi vaikutus häneen, koska tiedät hänen välittävän sinusta kaikesta huolimatta”, psykologi ja seksiterapeutti Shannon Chavez kertoi.

”Voit olla pyjamassasi koko päivän ja hän muistuttaa, kuinka nätti olet ja kuinka hän rakastaa viettää aikaa kanssasi. Hän huomaa pienet asiat, jotka ovat todellista sinua ja hän arvostaa niitä”, hän lisäsi.

Hän osaa kommunikoida – huonoina päivinäkin

Hyvä kumppani tietää, että kommunikaatio on terveen parisuhteen kulmakivi, joten hän pitää yhteyttä, soittaa ja viestittää itse ja vastaa, kun sinä otat yhteyttä sekä kuuntelee ja on läsnä, kun olette yhdessä. Mainio kumppani pitää kiinni kommunikaatiotavoistaan jopa silloin, kun on huonoja päiviä ja kinastelette. Mykkäkoulun ja konfliktien välttelyn sijaan hän käy asiat läpi kanssasi.

”Kun olet löytänyt kumppanin, josta kannattaa pitää kiinni, kommunikaatio soljuu kumpaankin suuntaan lähes koko ajan”, avioliittoterapeutti Jennifer Miller selitti.

”Kun konflikteja nousee, hän puhuu niistä kanssasi rauhallisella, kunnioittavalla tavalla eikä välttele, räjähdä tai mikä pahinta, ghostaa sinua”, hän jatkoi.

Hän on joustava ja voi tehdä asioita sinun tavallasi olematta kaunainen, syyttelemättä tai ajattelematta, että hän hävisi

Kaikki parit riitelevät ja HuffPostin mukaan on jopa epätervettä, jos riitoja ja kinoja ei koskaan ole. Kestävässä suhteessa olevat parit kinastelevat, mutta riidan keskelläkin he muistavat aina, että he ovat samassa joukkueessa. Olipa kina sitten nopeimmasta reitistä moottoritielle tai jostain merkittävämmätä, hyvä kumppani kuuntelee sinua ja perusteita mielipiteillesi. Avioliitto- ja perheterapeutti Winifred Reillyn mukaan hän keskittyy ratkaisemaan ongelman, ei voittamaan väittelyä.

”Kuka tahansa voi suostua, jotta ongelmia ei tule, mutta terve ja vahva tyyppi voi antaa periksi tai kokeilla uusia asioita uteliaisuuttaan tai anteliaisuuttaan”, hän sanoi.

”Ei ole kaunoja. Ei pidetä kirjaa”, hän lisäsi.

Jos hän on väärässä, hän myös pystyy myöntämään sen.

”On hyvä merkki suhdetta ajatellen, jos kumpikin osapuoli osaa tunnistaa omat viat. On vielä parempi, kun kumpikin osapuoli osaa päästää irti egostaan ja puolustuksistaan ja myöntää virheensä. Tällainen itsetutkiskelu on ainutlaatuista”, terapiatoimintaa harjoittavan Framework Associatesin Benjamin Gallenson totesi.

Läheiset ystäväsi pitävät hänestä

Parhaat ystäväsi ovat nähneet rakkauselämääsi aitiopaikoilta: he ovat nähneet kaiken, hyvät, pahat ja rumat hetket sinkkuajoiltasi. He tietävät, minkälaisia epäterveitä parisuhdetapoja koetat välttää ja Howesin mukaan he ovat ainutlaatuisesti päteviä antamaan mielipiteensä uudesta kumppanistasi ja siitä, miten hän vaikuttaa sinuun.

”Ystäväsi tietävät ’likapyykkisi’ ja heillä on näkemystä elämästä ennen nykyhetkeä”, hän selitti.

”He tietävät, onko uusi kumppanisi parannusta rakkausrintamallasi vai askelia taaksepäin”, Howes jatkoi.

Suhteen alussa kysy itseltäsi: oletko luottavainen, että kumppanisi saa hyväksynnän ystäviltäsi vai tulevatko he toteamaan, että olet päätymässä takaisin vanhoihin tapoihisi hänen kanssaan?

”Vaikka ystävät eivät ole se suurin auktoriteetti elämässäsi, heillä on näkökulmaa ja näkemyksiä, joita kannattaa kuunnella”, Howes huomautti.

Voit kutsua ylpeänä häntä kumppaniksesi

Loppujen lopuksi olet ylpeä siitä, että hän on rinnallasi ja hän tuntee samoin sinusta, sanoi psykoterapeutti Kathleen Dahlen deVos.

”Olipa se hänen omistautumistaan uralleen, intohimo vapaaehtoistyöhön, sitoutuminen ystäviin ja perheeseen tai tieto, että voisit viedä hänet minne tahansa ja hän pärjäisi, olet ylpeä, että tunnet hänet ja hän on rinnallasi”, hän kertoi.

Rakastuminen on aina mahtavaa, mutta kun rakastut ihmiseen, joka mielestäsi tekee maailmasta paremman paikan, on se Dahlen deVosin mukaan jotain aivan muuta. Hänen hohtonsa tarttuu sinuun ja päinvastoin.

”Tämä ylpeys valaa suhteenne syvällä kiitollisuudella hän kohtaan, mikä on mainio aines pitkäaikaista onnea ajatellen”, hän sanoi.

”Ja kun tiedät, että kumppanisi on yhtä ylpeä, kun voi olla kanssasi, perustuu suhde silloin rakkauden lisäksi keskinäiseen kunnioitukseen”, Dahlen deVos päätti.

Lähde: HuffPost