Silikageelin kuivattavia ominaisuuksia kannattaa hyödyntää arjen askareissa.

Silikageelipusseja löytyy monista paketeista ja suurin osa ihmisistä heittää ne suoraa päätä roskiin. Tämä on kuitenkin virhe, sillä silikageelipussien kuivattavia ominaisuuksia voi hyödyntää lukuisissa arkipäiväisissä askareissa.

Voit katsoa alapuolelta nerokkaita tapoja, kuinka voit hyödyntää silikageelipusseja.

Jos puhelimesi kastuu: aseta se muovipussiin, joka on täytetty silikageelillä. Jätä puhelin yön ajaksi pussiin, sisällä olevat silikageelipussit kuivaavat puhelimesi tehokkaammin kuin riisi ja puhelimellasi on paremmat mahdollisuudet säilyä ehjänä.

Voit käyttää silikageelipusseja suola- tai sokeripurkeissa tai muissa mausteissa, jotta ne eivät muutu paakkuiseksi. Silikageeli pussit imevät kosteuden itseensä, jonka seurauksena mausteet pysyvät kuivana.

Teippaa 1-2 silikageelipussia sipsipussin sisälle. Niksin avulla sipsit pysyvät pidempään rapeina.

Pidä vanhat valokuvat ja asiakirjat turvassa: laita säilytyslaatikon sisäpuolelle muutama silikageelipussi.

Pitääkö sinun pakata märkä uima-asu tai pyyhe? Aseta pussiin tai laukkuun kourallinen silikageelipusseja (mitä enemmän sen parempi!) ja laita ne laukkuusi. (Tämä niksi sopii erinomaisesti myös sali- ja urheilukasseihin!

Onko tuulilasisi höyryinen? Aseta kojelaudalle silikageelipusseja ja säästät aikaa kiireisenä aamuna! Silikageeli imee kosteuden pois.

Voit käyttää silikageelipusseja uudestaan: laita ne 135 asteiseen uuniin folion päälle ja lämmitä niitä uunissa noin tunnin ajan. Toista sama toimenpide muutaman kuukauden välein, kun huomaat pussien vaikutuksen hiipuvan.

Katso niksit videolta artikkelin yltä!