Kofeiinin poisjättämisellä on yllättävän suuria muutoksia kehoosi.

Moni meistä aloittaa aamunsa kahvilla, ja erityisesti Suomessa onkin vaikeaa löytää henkilöitä, jotka eivät kahvia nauttisi, varsinkaan aamuisin.

Kahvi ei tietenkään ole ainoa juoma, joka sisältää kofeiinia, mutta se sisältää kofeiinia useita muita juomia, kuten teetä, enemmän.

Vaikka kahvi onkin herkullista ja helpottaa useita meistä saamaan aamun rullaamaan, on kofeiinilla myös haittavaikutuksia, ja osa meistä saattaakin olla erityisen herkkiä kofeiinille. Kofeiinitauko saattaakin olla hyvä vaihtoehto, jos huomaat kofeiinin vaikkapa aiheuttavan ärtymystä ja levottomuutta.

Jos jätät kofeiinin nauttimisen kuukauden ajaksi, kekosei voi kokea seuraavat muutokset.

  1. Nukut paremmin

Jo kaksi viikkoa ilman kofeiinia voi auttaa sinua nukahtamaan ja nukkumaan aiempaa paremmin. Vaikka kahvi voikin hetkellisesti piristää sinua, voi se heikentää unen laatua ja vaikeuttaa nukahtamista, mikä puolestaan tekee sinusta kokonaisuudessaan väsyneemmän. Vaihda kahvi vaikkapa yrttiteehen, jos haluat kokea tämän muutoksen!

2. Valkoisemmat hampaat

Kun kahvi ei enää ole värjäämässä hampaitasi, saat hampaistasi pikkuhiljaa valkoisemmat. Lisäksi hampaasi pysyvät muutenkin paremmassa kunnossa, sillä kahvi voi muun muassa syövyttää hammaskiillettä.

3. Levottomuuden väheneminen

Kahvi vahvistaa kehon taistele tai pakene -stressihormonien toimintaa, mikä voi aiheuttaa ahdistusta, hermostuneisuutta ja jopa paniikkikohtauksia. Tauon pitäminen kahvista siis kannattaa, sillä se vähentää kokemaasi stressiä ja levottomuutta, ja tekee olostasi rauhallisemman.

Jos haluat kokea nämä muutokset, kannattaa kokeilla kuukauden kofeiinitaukoa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Eat This, Not That