Se, että pitää herätä kesken yöunien käymään pissalla, ei ole mukavaa.

Sen voi kuitenkin estää, jos lopettaa juomisen oikeaan aikaan päivästä illasta. Oikea aika ei ole kaikille juomille sama aika. Se on eri aika, jos kyse on kahvin, alkoholin, maidon, veden tai sokeripitoisen juoman esimerkiksi mehun juomisesta.

Tutkimuksen mukaan hyvien yöunien saamiseksi on hyvä idea lopettaa kofeiinin juominen vähintään kuusi tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Alkoholi voi tehdä uneliaaksi, mutta se voi silti häiritä unta ja antaa huonot yöunet. Siksi sitä ei kannata juoda neljään viiteen tuntiin ennen nukkumaanmenoa.

Olet saattanut kuulla, kuinka kannattaa juoda lämmintä maitoa, jos illalla ei meinaa tulla uni. Jos on herkkä kokemaan närästystä, sitä ei kannata juoda kahteen tuntiin sitä ennen, kun on tarkoitus mennä nukkumaan.

Vettä on syytä juoda pitkin päivää, jotta ei tule nestehukka. Se kannattaa valita myös ennen nukkumaanmenoa. Jos on tapana herätä kesken yön ja suuta meinaa kuivata, kannattaa pitää vesilasia yöpöydällä.

Sokeripitoisia juomiakaan ei kannata juoda illalla, koska ne nostavat sokeritasoja, jolloin tullaan energiseksi. Silloin uni ei varmastikaan tule helposti. Siksi niitä ei kannata juoda enää, jos aikoo mennä nukkumaan seuraavan kahden tunnin aikana.

Lähde: Huffpost