Sitruunoita voi käyttää sekä ruokien teossa että kodin siivoamisessa.

Kun lisää sitruunaa esimerkiksi juomaveteen, saa juoman, joka auttaa ruokaa sulamaan mahassa nopeammin. Sitä voidaan siten pitää myös kapean vyötärön salaisuutena. Mutta on eräs erikoisempikin tapa hyödyntää sitruunoita. Se liittyy siihen, että ne pistetään uuniin.

Kun laittaa sitruunoita uuniin, saa ratkaistua erään yleisen ongelman. Sellainen ongelma voi syntyä myös talvella, vaikka silloin ei ole ulkona lentelemässä hyönteisiä, jotka pääsisivät sisätiloihin. Hyönteisiä voi kuoriutua sisätiloissa talvellakin, jolloin niistä tulee ongelma.

Jos laitat sitruunoita uuniin, pääset eroon sisätiloissa oleskelevista hyönteisistä. Tämä uutinen ei kerro, että voisiko se toimia myös banaanikärpäsiin, mutta sitäkin voi toki kokeilla. Se saattaa toimia, jos nekin vihaavat sitruunatuoksua, kuten muut hyönteiset.

Näin sitruunoita käytetään uunissa:

  • Ota yksi tai kaksi sitruunaa ja leikkaa ne viipaleiksi.
  • Aseta ne lämmönkestävään kulhoon.
  • Laita kulho uuniin, mutta älä sulje uunin luukkua.
  • Voit sulkea uunin muutaman tunnin kuluttua ja jättää ne sinne 5–15 minuutin ajaksi.
  • Kuumenna samalla 5–15 minuutin ajan uunia, mutta älä anna sitruunaviipaleiden palaa.
  • Kun kuumennusaika on ohi, sammuta uuni ja jätä se auki muutaman tunnin ajaksi.

Tällä tavalla sitruunan eteeriset öljyt haihtuvat ilmaan ja tämä tuoksu leviää vähitellen kaikkiin talossa oleviin huoneisiin. Silloin hyönteiset eivät viihdy talosi yhdessäkään huoneessa. Sitruunoita kannattaa laittaa uuniin kerran viikossa, jotta kodissa tuoksuisi aina sitruuna.

Lähde: RitaTate