Tutkimuksen mukaan miehet käyttävät samoja housuja todennäköisemmin jopa viikon.

Daily Mailin mukaan hätkähdyttävä kyselytutkimus on paljastanut, että puolet ihmisistä ei vaihda alushousujaan päivittäin. Alusvaatevalmistaja Tommy Johnin teettämän kyselyn mukaan 45 prosenttia on käyttänyt samoja alushousuja kaksi päivää tai kauemmin.

Osa ihmisistä käyttää samoja alushousujaan vieläkin kauemmin: kyselytutkimuksen mukaan 13 prosenttia myönsi pitäneensä samoja alushousuja viikon tai pidempään. Tämä on etenkin miesten tapa: kysely paljasti, että miehet käyttävät 2,5 kertaa todennäköisemmin alushousujaan seitsemän päivää tai kauemmin.

Daily Mailin mukaan ihmiset ovat myös uskollisia alushousuilleen. Vastaajista 46 prosenttia myönsi omistaneensa samat alusvaatteet vuoden tai kauemmin ja 38 prosenttia ei tiennyt, miten pitkään on omistanut lempialkkarinsa.

”Tulokset jakautuivat melko tasaisesti naisten ja miesten välille, mikä heittää romukoppaan teoriat siitä, että naiset ovat hygieniatietoisempia kuin miehet tai päinvastoin”, Tommy Johnin edustaja kommentoi.

Tommy Johnin kyselyyn vastasi tuhat amerikkalaista. Alusvaatevalmistaja suosittelee uusimaan alusvaatteet 6-12 kuukauden välein, koska niihin kertyy mikro-organismeja ja sieniä, jotka voivat johtaa hiivatulehdukseen tai virtsatietulehduksiin.

Daily Mail kertoo, että vuonna 2017 julkaistu brittitutkimus selvitti, että 83 prosentissa alusvaatteista on jo noin 10 000 elävää bakteeria, joista suurin osa on peräisin pesukoneista, joita harvoin puhdistetaan. Bakteerikertymät ovat yksi syy, miksi kannattaisi nukkua ilman alushousuja.

Parhaat tavat pestä alushoususi:

Tommy John antoi omat suosituksensa, miten alusvaatteet kannattaisi pestä.

  • Kuivata alushousuja kuivausrummussa alhaisella lämmöllä 30 minuutin ajan pesun jälkeen. Tämä minimoi bakteerien määrän, mitä alkkarit keräävät pesun jälkeen. Voit myös silittää ne, jos se on enemmän sinun juttusi.
  • Älä laita alusvaatteitasi samaan koneelliseen kumppanisi tai lastesi alusvaatteiden kanssa, jos he ovat kipeänä. Tämä vain lisää bakteerien määrää pyykinpesukoneessasi.
  • Vältä ’saastuneiden’ alusvaatteiden pesua muiden vaatteiden ja alushousujen kanssa. Tämä on tärkeää etenkin heille, joilla on bakteeritulehduksia.
  • Pese alusvaatteet erillään muista vaatteista, joissa on muita kehon nesteitä tai eritteitä. Jos jossain vaatteessa on tahra, on se parempi pestä erillään alushousuistasi.

Lähde: Daily Mail