Moni käyttää tätä tietämättä, että sillä voi olla haitallisia vaikutuksia.

Niin ikävää kuin se onkin, flunssan parantamiseen ei ole taikakeinoja. Toki voit helpottaa oloasi ja juoda teetä tai vaikkapa syödä kanakeittoa, mutta mitään ihmelääkettä paranemiseen ei ole, siihen auttaa vain aika.

Moni kuitenkin ajattelee, että erilaiset ravintolisät tai vitamiinit voisivat parantaa flunssan. Näin ei asiantuntijoiden mukaan kuitenkaan ole. Ravintolisistä voi toki olla hyötyä muissa asioissa, mutta flunssan parannukseen niistä ei ole.

Monella on kuitenkin se luulo, että esimerkiksi C-vitamiini voisi olla ratkaisu ongelmaan, kun he yrittävät päästä flunssastaan eroon. Moni nimittäin ajattelee, että C-vitamiini vahvistaa vastustuskykyä niin paljon, että flunssa paranisi. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

Asiasta on tehty tutkimuksia, ja C-vitamiinilla ei ole havaittu olevan juuri minkäänlaisia positiivisia vaikutuksia flunssaan. Itseasiassa asiantuntijat jopa kehottavat välttämään sitä, sillä moni käyttää C-vitamiinia aivan liikaa, ja saa sitä ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Moni käyttää C-vitamiinia liikaa, ja sen sivuvaikutuksia ovat muun muassa pahoinvointi, oksentelu, ripuli, närästys, vatsakrampit, uupumus ja päänsärky, ja se voi aiheuttaa muun muassa munuaiskiviä.

Fiksumpaa on syödä ravintoa, joka sisältää C-vitamiinia, sillä silloin vältät yliannostuksen. Valitse lautasellesi muun muassa sitrushedelmiä, marjoja, perunaa, kaalia, tomaattia, ruusukaalia, pinaattia ja parsakaalia.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life