Lääkäri: Naisten kuukautiskierto on synkronoituna kuun vaiheisiin

Jos koetat kumppanisi kanssa saada lasta alulle, voi brittilehden mukaan kuun vaiheiden seuraaminen auttaa.

Lapsettomuuteen erikoistunut lääkäri Philip Chenette löysi selvän yhteyden naisten kuukautiskierron ja kuun vaiheiden väliltä ja hänen mukaan naisten kuukautiskierto on synkronoituna kuun vaiheisiin. Chenette käytti apunaan dataa puhelinsovelluksesta, jonka avulla naiset voivat seurata kuukautiskiertoaan.

Metron mukaan tutkimukseen osallistui 8 000 naista, joista lähes viidenneksellä kuukautiset alkoivat täydenkuun päivänä tai paria päivää ennen tai jälkeen täydenkuun. Tämä siis tarkoittaa, että nämä naiset ovat hedelmällisimmillään kahta viikkoa ennen täyttäkuuta, milloin taivas on pimeimmillään.

”On outoa, että naisten kuukautiskierrot ovat 28 päivän välein. Miksi niin on? Ei ole mitään lääketieteellistä syytä, miksi se menee niin”, Chenette sanoi Metron mukaan.

”Se luultavasti johtuu evoluutiosta ja siitä, että ihmisillä oli tapana elää ulkona ja altistua kuun kierrolle tuhansien ja tuhansien vuosien ajan”, lääkäri jatkoi.

Metron mukaan kaikki eivät ole tästä kuitenkaan yhtä vakuuttuneita.

”Ainoa kytkös kuukautisten ja täydenkuun välillä on se, että molemmat tapahtuvat joka neljäs viikko”, professori Sheena Lewis Belfastin yliopistosta sanoi.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.