Lääkäri: Kivuliaat kuukautiset voivat antaa viitteitä siitä, miltä synnyttäminen tuntuu

Lääkärin mukaan synnytyksen alkuvaiheet ovat samankaltaiset kuukautisten kanssa.

Osalla naisista kuukautiset eivät aiheuta minkäänlaisia vaivoja, kun taas toisille ne voivat olla erittäin kivuliaat – olemme aiemmin kertoneet, kuinka professori John Guilleaudin mukaan kuukautiskivut voivat tuntua lähes yhtä pahalta kuin sydänkohtaus.

Jos kärsit kivuliaista kuukautisista etkä ole vielä kokenut synnytystä, mutta lasten saaminen on sinulla suunnitelmissa, voivat kuukautiskivut antaa sinulle viitteitä siitä, mitä odottaa synnytykseltä ja synnytyskivuilta. Naisten terveyteen erikoistuneen lääkäri Dasha Fielderin mukaan synnytyksen alkuvaiheet ovat erittäin samankaltaiset kuukautisten kanssa.

”Kuukautisten kohdalla kipu kuitenkin pysyy aika samana, kun taas synnytyksen kohdalla kipu kasvaa ja pahenee kunnes vauva on syntynyt”, Fielder kertoi Mamamia-sivustolle.

Kuukautiskipujen ja synnytyskipujen samankaltaisuuden taustalla on se, että molemmat aiheutuvat kohdunkaulan avautumisesta. Kuten synnyttäessä, myös kuukautisiin liittyy supistuksia ja kuukautiskipua aiheutuu, kun kohdun seinämä supistelee, jotta kohdun limakalvo poistuu kuukautisvuodon mukana.

Fielderin kommenteista myös uutisoineen Daily Mailin mukaan kuukautisten runsaimpien vuotopäivien aikana kohdunkaula avautuu noin yhden sentin, jotta kohudn limakalvo pääsee poistumaan. Toistuvat supistukset ovat usein niin lieviä, etteivät monet naiset tunne niitä, mutta joillekin tähän liittyy kramppeja ja kipupiikkejä.

Synnytyksen aikana kohdunkaulan täytyy avautua yhden sentin sijaan noin kymmenen, jotta vauva pääsee syntymään.

”Synnytyksen alkuvaiheet, kun kohdunkaula avautuu noin viiteen senttiin, ovat todella, todella samankaltaiset kuin kuukautiskrampit”, Fielder sanoi.

”Sitä tapahtuu sykleissä ja supistukset tulevat yleensä noin 20-30 minuutin välein ja se tuntuu juuri samalta kuin kuukautiskivut”, hän jatkoi ja totesi, että kolmesti synnyttäneenä sekä lääkärinä tietää, että näin se on.

Fielder selitti, että kipu on peräisin monista kohdunkaulan hermosyistä. Hän myös lisäsi, että synnytyksen alkuvaiheet eivät välttämättä tunnu epämukavalta ja jotkut eivät edes hoksaa synnytyksensä alkaneen.

”On melko normaalia, että naiset eivät tule sairaalan kuin vasta sitten, kun kohdunkaula on avautunut 4-5 senttiä”, Fielder kertoi.

”Mutta kun he pääsevät seitsemään senttiin, silloin he saavuttavat niin sanotun siirtymävaiheen ja siitä eteenpäin, jos se ei ole ollut vielä ongelma, tulee kivusta melko epämukavaa”, lääkäri päätti.

Synnyttäneet naiset, ovatko teidän kuukautiskipunne vastanneet synnytyskipua? Kerro siitä kommenteissa!

Lähde: Daily Mail, Mamamia


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.