Kelloa soittamalla kissat kertovat omistajalleen, että haluavat syötävää.

Monet ajattelevat, ettei kissoja voi kouluttaa samalla tavalla kuin vaikkapa koiria, mutta se ei pidä paikkaansa. Seuraavan kerran, kun joku väittääkin moista, on hänelle syytä näyttää tämä sosiaalisessa mediassa leviävä video kahdesta suloisesta kissasta, jotka kelloa soittamalla kertovat omistajalleen, että haluavat herkkuja:

Twitterissä jaetusta videosta on tullut todella suosittu ja se on julkaistu uudelleen muun muassa YouTubessa ja se leviää myös Facebookissa eri sivujen kautta. Sen jälkeen, kun kissakaksikon videosta on tullut nettihitti, on Twitterissä jaettu myös hieman erilainen video vastaavasta herkkuhetkestä:

Huffington Postin mukaan positiivisen vahvistamisen käytöllä kissojen kouluttamisessa on paljon hyötyjä, kuten kissan stimuloiminen, kissan ja omistajan siteen vahvistaminen ja jopa huonon käytöksen hillitseminen.

”Jokainen kissa voidaan kouluttaa tekemään jotain”, The Amazing Acro-Cats -kissasirkuksen perustaja Samantha Martin on kertonut Huffington Postille samalla, kun jakoi koulutustekniikoitaan pari vuotta sitten – lue lisää täällä.

Viraalivideon kissakaksikon oppimat taidot eivät ole jääneet pelkästään herkkujen pyytämiseen, sillä ne ovat ottaneet tuntumaa myös kitaran soittamiseen:

Lähde: Huffington Post