Kuusi tärkeintä ihonhoitovinkkiä kolmekymppiselle – lue ihotautilääkärin neuvot

Kun vuosia tulee lisää, kannattaa ihonhoitorutiineja päivittää ikään sopivammaksi.

Moni kolmekymppinen on voinut huomata, että iho näyttää erilaiselta kuin se näytti vielä parikymppisenä; juonteita ja ryppyjä alkaa tulla esiin eikä iho hehku enää samalla tavalla kuin ennen. Iän karttuessa ihoa pitäisikin hoitaa eri tavalla kuin nuorempana – jos siis haluaa ihonsa ikääntyvän hyvin.

Pure Wow kysyi neuvoja sertifoiduilta kasvoplastiikkakirurgi, tohtori Lesley Rabachilta, joka on yksi LM Medicalin perustajista. Suomensimme Rabachin antamat kuusi tärkeää ihonhoitovinkkiä alle, jotta sinäkin voit pitää parempaa huolta ihostasi.

Puhdista fiksummin

Jos parikymppisenä pyyhit yöelämässä vietetyn illan jälkeen meikit kasvoiltasi meikinpoistoliinalla, ei se enää kolmekymppisenä riitä. Pure Wow’n mukaan hellä puhdistuaine pitäisi hieroa märkään ihoon pienillä, pyörivillä liikkeillä, jotta meikki tai ihon pinnalla oleva öljy hajoaa. Kasvot täytyy pestä kunnolla, jos haluat muiden käyttämiesi ihonhoitotuotteiden todella imeytyvän.

Kasvovesi käyttöön

Ollako vai eikö olla kasvoveden käyttäjä, siinä pulma. Pure wow’n mukaan tähän saa eri vastauksen riippuen siitä, keneltä kysyt, mutta sivusto muotoili asian näin: jos sinulla on varaa käyttää kasvovettä, voi se tuoda hieman lisää tehoa ja parantaa nykyistä ihonhoitoasi. Avainasemassa on käyttää hellää, kosteuttaa formulaa, joka hellii ihoa puhdistuksen jälkeen. Laita muutama tippa kasvovettä kämmenillesi ja taputtele se iholle.

Muista kuorinta

Jos et ole aiemmin harrastanut kasvojen ihon kuorintaa, on aika aloittaa. Jos taas se on sinulle jo tuttu juttu, saattaa olla tarpeen tehdä niin pari kertaa viikossa yhden kerran sijaan, sillä se auttaa poistamaan kertyneet ihosolut, mikä usein vaikuttaa siihen, miksi iho näyttää niin samealta. Pure Wow’n mukaan Rabach suosii kemiallista kuorinta-ainetta, koska ne vaikuttavat muutoksiin ihon alla. Hän myös suosittelee käymään kemiallisessa kuorinnassa toisinaan (noin kuuden viikon välein), jotta solujen vaihtuvuus tehostuu.

Kokeile retinolia

Tämä tuskin on yllätys, että Rabachin (ja monen muun ihotautilääkärin) mielestä tehokkain tapa hidastaa vuosien näkymistä iholla on käyttää retinolia. Tämä A-vitamiini toimii Pure Wow’n muaan kahdella tavalla: se nopeuttaa solujen vaihtuvuutta ja lisää kollageenin tuotantoa, joten ihosi on jatkuvan käytön ansiosta sileämpiä ja täyteläisempi. Retinolin vaikutukset näkyvät hitaasti ja asteittain – täydet tulokset voivat näkyä vasta 3-4 kuukauden jälkeen – joten pidä kiinni sen käytöstä ja seuraaville vuosikymmenille siirtyessä olet kiitollinen siitä, että teit niin.

Muista aurinkosuoja

Ihanteellista olisi, jos aurinkosuojan säännöllisestä, päivittäisestä käytöstä olisi tullut tapa jo teini-ikäisenä tai parikymppisenä, mutta nyt viimeistään on aika ottaa tämä tavaksi. Rabachin mukaan olisi hyvä käyttää päivittäin tuotetta, jonka suojakerroin on vähintään 30 ja siinä on fyysinenkin estäjä, kuten sinkkiokdisia tai titaanidioksidia.

”Suosin myös kaksoisaurinkosuojaa, jossa on antioksidantteja tai nikotiiniamidia antamassa lisäsuojaa”, Rabach sanoi.

Käytä silmänympärysvoidetta

Silmät ovat sielun peili ja niitä kehystävä iho paljastaa ensimmäisenä merkkejä ikääntymisestä. Tämän takia Rabach suosittelee yli kolmekymppisiä potilaitaan käyttämään kosteuttavaa silmänympärysvoidetta, jossa on jokin yhdistelmä retinolia (joka tehostaa kollageenia), hyaluronihappoa (kosteuttaa ja täyteläistää ihoa) tai kofeiinia (joka supistaa verisuonia vaalentaen pöhötystä ja tummia silmänalusia).

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.