Ananaksen suosio pizzatäytteenä vaihtelee hieman alueittain.

Kuuluuko ananas pizzaan vai ei? Tämä on kysymys, joka jakaa mielipiteet varsin vahvasti. Tuoreen datan avulla on kuitenkin selvitetty, että suomalaisten mielestä vastaus on kyllä, kuuluu.

Kotipizzan verkkokaupan keräämät tiedot ovat antaneet mahdollisuuden tutkia suomalaisten pizzamakua. Suomalaiset ostavat tänä vuonna yli kymmenen miljoonaa Kotipizzan pizzaa ja useampi kuin joka viides niistä tilataan pizzaketjun verkkokaupasta.

Vuoden 2019 ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana Kotipizzan verkkokaupasta on tilattu yhteensä yli 1,6 miljoonaa pizzaa. Niistä noin 32 prosenttia sisältää ananasta.

Ananas-Aura-sinihomejuusto-pepperoni suosituin yhdistelmä

Kotipizzan mukaan verkkokaupan ylivoimaisesti suosituin pizza on Perfetta, johon asiakas valitsee itse täytteet. Kaikista suosituin Perfetta sisältää vain yhden täytteen, kunkun, mutta kaikki Perfetta-pizzat mukaan laskettuna ananas on kuitenkin suosituin täyte.

Keskimäärin Perfettaan valitaan 3,1 täytettä ja kymmenestä susoituimmasta kolmen täytteen yhdistelmästä yhdeksän sisältää ananasta. Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas-Aura-sinihomejuusto-pepperoni.

Ananksen suosiossa on kuitenkin pientä vaihtelua alueittan. Kotipizzan mukaan suosituinta se on Hämeessä, missä noin 38 prosenttia kaikista Perfetta-yhdistelmistä sisältää ananasta, kun taas vähiten sitä tilataan Pohjois-Suomessa, missä se on mkana alle 33 prosentissa Perfetta-pizzoista.

Kotipizzan verkkokaupan suosituimmat täytteet:

 1. Ananas
 2. Kinkku
 3. Pepperoni
 4. Aura-sinihomejuusto
 5. Punasipuli
 6. Tonnikala
 7. Salami
 8. Katkarapu
 9. Herkkusieni
  10.Pariloitu kananpoika