Kutisevatko silmäsi? – selvitä tästä syy ja hoida ongelma

Kaikilla meillä kutisevat välillä silmät, mutta joskus niin paljon ja pitkään, että siitä tulee ongelma.

Monilla tulee ensimmäisenä mieleen allergia, kun silmiä kutisee tai kirvelee. Se on ihana tunne, kun hieroo kutisevia silmiä, mutta se ei kannata. The List-sivuston mukaan saat siitä vain ryppyjä silmien ympärille. Silmistä tulee todennäköisesti myös punaiset, joka ei tietysti ole niin pysyvä tila kuin rypyt.

Jos syy on allergia, on sinulla todennäköisesti muitakin oireita, kuten aivastelua ja nenän vuotamista. Tässä tapauksessa apu voi löytyä antihistamiinilääkkeistä. Tämä syy löytyy usein siitepölyajasta, jolloin kannattaa pysyä mahdollisimman paljon sisätiloissa, jos sille on allerginen.

Silmät voivat kutista muistakin syistä kuin allergiasta. Katsotko päivän aikana paljon näyttöpäätteitä? Se on myös yleinen syy silmäoireisiin, kuten niiden kutinaan. Kannattaa pitää päivän aikana taukoja näyttöpäätteiden tuijottamiselta, jotta tämä ongelma menisi ohi tai sitä ei ilmenisi lainkaan. Sekin auttaa, että suljet silmäsi aina kun on mahdollista, jolloin silmäsi saavat levätä.

Silmien kutina voi johtua myös silmätulehduksesta. Ehkä ripsivärisi harjassa on ollut jotain, joka on aiheuttanut silmiisi infektion? Syynä voi olla moni asia, josta on päässyt silmiisi bakteereja. Jos syy on tulehdus, sinulla on todennäköisesti muitakin oireita, kuten silmien valoarkuutta. Silloin voisi olla syytä käydä tarkistuttamassa silmät lääkärissä. Silmätulehdus voi olla myös tarttuvaa, jolloin kyseessä on bakteerin tai viruksen aiheuttama sidekalvotulehdus.

Jotta silmiin ei tulisi helposti tulehduksia, kannattaa koskea silmiin vain puhtain käsin ja huolehtia siitä, että silmämeikkivälineet ovat puhtaita.

Myös huono sisäilma tai savu ärsyttävät silmiä. Jos käytät piilolinssejä, älä pidä niitä silmissä liian pitkään, koska sekin voi olla silloin kutinan syy.

Huolehdi kallisarvoisista silmistäsi!

Lähde: The List


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.