Kuntoiletko meikit kasvoilla? Ihotautilääkäri kertoo, miksi se ei ole hyvä tapa

Ihotautilääkäri kertoi, miksi meikit kannattaa pyrkiä pesemään pois ennen kuntoilusessiota.

Välillä kuntosaleilla ja ryhmäliikuntatunneilla näkee naisia täydessä tällingissä kasvojen osalta. Kaikilla ei ole kiireisen päivän aikana aikaa pestä meikkejä pois ennen treeniä, osa yksinkertaisesti haluaa treenata meikit kasvoillaan.

Houstonissa ja New Yorkissa ihotautilääkärinä toimivan Paul Friedmanin mukaan meikit kasvoilla ei kuitenkaan kannattaisi treenata. Jos kasvoilla on liikaa ainetta, oli se sitten meikkiä, likaa tai rasvaa, voi se johtaa ihohuokosten tukkeutumiseen.

”Kun kuntoilet ja ylikuumenet, huokoset avautuvat. Siksi sinun pitäisi puhdista ihosi minimoidaksesi kaiken, mikä voi tukkia huokoset ja johtaa finneihin”, Friedman kertoi Women’s Healthille.

Hien ja meikin yhdistelmä voi aiheuttaa saada muun muassa mustapäitä ja finnejä puhkeamaan. Friedmanin mukaan ennen treeniä ja sen jälkeen on tärkeää käyttää hellää puhdistusainetta meikin poistamiseksi näppyjen puhkeamisen estämiseksi.

”Avainasemassa on estää huokosia tukkeutumasta”, ihotautilääkäri sanoi.

Aknen lisäksi meikit kasvoilla kuntoilu voi vaikuttaa ikääntymiseen.

”Tulehdutat ihoasi, mikä voi ajan myötä vanhentaa ihoa. Siksi on niin paljon kysyntää antioksidanteille, joita voi käyttää vähentääkseen tulehdusta”, Friedman kommentoi.

Jos kuitenkin kuntoilet ulkona, on tärkeää muista suojata iho UV-säteiltä. Suojaksi kannattaa valita öljytön ja rasvaton aurinkovoide, joka on vedenkestävää.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.