Toisin kuin monet luulevat, näyttää siltä, ​​että miehet rakastuvat nopeammin kuin naiset.

Miesten rakastumista on tutkittu enemmänkin. Tutkimuksessa oli mukana 172 osallistujaa. Siinä todettiin, että miehet eivät vain rakastu nopeammin, vaan kertovat rakastumisestaan toiselle naisia aiemmin. Monet tutkimuksessa olleet luulivat, että naiset tekevät nuo nopeammin, mutta olivat väärässä.

Kun miehet rakastuvat (kuten naisetkin) – heidän aivonsa tulvivat hyvää tuulta tuovilla kemikaaleilla: dopamiinilla, noradrenaliinilla, fenyylietyyliamiinilla, oksitosiinilla ja miehillä vielä testosteronillakin. Vaikka yhteiskunnalliset ja kulttuuriset normit ovat saattaneet sanella sen, että miehet ovat vahvoja ja joustavia, todellisuus on se, että miehetkin etsivät yleensä syvällisiä, mielekkäitä ja rakastavia suhteita.

Miehillä on hyvä syy rakastua nopeammin ja se syy on evoluutio. Naisilla on paljon enemmän menetettävää lisääntymiskyvyssä, jos he sitoutuvat väärään mieheen. Naisille syntyy rajallinen määrä munasoluja, mutta miehet tuottavat siittiöitä päivittäin miljoonia. Siksi naisten on oltava paljon varovaisempi, kenen kanssa aikoo pariutua.

Mutta vaikka miehet rakastuvatkin nopeammin, rakkaus myös loppuu heillä nopeammin.

Lähde: Yourtango