Hellittelynimien käytölle on syy, joka juontuu omista vanhemmista.

Monet pariskunnat kutsuvat toisiaan hellittelynimillä ja muru- ja kulti-nimityksiä kumppanilleen puhuessa saattaa tulla jopa heidän suusta, ketkä joskus ovat vannoneet, etteivät ikinä ala käyttää hellittelynimiä. The Independentin mukaan hellittelynimien käytöllä on tieteellinen syy, joka monien muiden asioiden tavoin on peräisin omilta vanhemmlta.

”Äidit ympäri maailman käyttävät vauvakieltä ja lässytystä todella laajasti ja eri kulttuureissa”, Floridan osavaltionyliopiston neuroantropologi professori Dean Falk sanoi.

”Se on olemassa vauvojen kielen omaksumisen takia ja se myös ilmaisee rakkautta ja helpottaa äidin ja vauvan lähentymistä”, hän lisäsi.

Tutkimukset ovat The Independentin mukaan osoittaneet, että pienet lapset rakastavat vauvakieltä ja hellittelynimillä kutsutuksi tulemista etenkin äitiensä taholta. Falk uskookin, että parisuhteessa olevat käyttävät hellittelynimiä kumppaneistaan, koska he palaavat takaisin omiin lapsuuskokemuksiin ja heidän ensirakkauteen, omaan äitiinsä.

Hellittelynimien käyttö on siis luonnollinen tapa lähentyä oman tyttö- tai poikaystävän kanssa, The Independent kertoo. Toisten tutkijoiden mukaan niiden käyttö taas auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa avoimeksi ja mukavaksi kumppaniensa kanssa.

”Se mahdollistaa kummallekin tietynlaisen vapauden aikuisroolien normaaleista rajoitteista”, Louisvillen yliopiston professori Frank Nuessel sanoi.

Yksi lisäsyy itselleen mieluisien hellittelynimien käyttöön on se, että se koskettaa ihmisten synnynnäistä halua leikkiä.

”Kun olemme pieniä, kaikki eläimet oppivat leikkimällä”, psykoterapeutti Nan Wise kertoi.

”Nmä sosiaaliset yhteydet ovat kriittisiä hyvinvoinnin kannalta. Joten käyttämällä vauvakieltä toisillemme on tapa helpottaa näitä synnynnäisiä leikkimisen ja välittämisen lähentymisjärjestelmiä”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan ei siis kannata hävetä ällösöpöjä hellittelynimiä, joita käyttää kumppanistaan, sillä ne voivat vain lähentää pariskuntaa.

Lähde: The Independent