Kuskien valinta ärsyttävimmäksi matkaseuraksi ei liene kovin yllättävä.

Kysely on selvittänyt, minkälaiset kyydissä olevien tavat saavat autoilijat näkemään punaista sekä kuka on ärsyttävintä matkaseuraa. Ärsyttävin kyytiläinen ei liene kovin iso yllätys: 43 prosentin mielestä se on oma kumppani.

Kyselyyn osallistuneista vain nuoret kuskit, 18-24-vuotiaat, olivat ainoa ikäryhmä, joka jätti oman kumppanin nimeämättä ärsyttävimmäksi. Tämä ikäryhmä antoi kumppanin sijaan kyseisen kunnian omalle isälleen.

Lapset taas ärsyttivät 16 prosenttia vastaajista, omat sisarukset ärsyttivät eniten 11 prosenttia vastaajista ja kymmenen prosenttia vastaajista nimesi äidit ärsyttävimmäksi matkaseuraksi. Kahdeksan prosenttia vastaajista sysäsi tittelin ystävilleen.

”Jos kuski ärsyyntyy tai stressaantuu matkustajan takia, heidän keskittyminen voi häiriintyä”, kyselyn teettäneen OSV:n yksi perustaja, Debbie Kirkley kommentoi.

”Kuten kaikki tiedämme, keskittymisen herpaantuminen lisää onnettomuuteen joutumisen riskiä ja sen estämiseksi suosittelemme kertomaan matkustajalle tuntemuksistasi ennen matkan alkua”, hän lisäsi.

Matkaseuralaisten tavoista eniten ärsyttävät takapenkin kuskit. Yksi seitsemästä autoilijasta taas kertoi kyytiläisten syömisen autossa ärsyttävän.

Myös radiolla leikkiminen, vessataukojen kysely ja turvavyön käyttämättömyys ärsyttivät autoilijoita.

”Jos suunnittelet pidempää automatkaa, voisit kokeilla suunnitella vessa- ja ruokatauot etukäteen matkan varrelle ja sopia etukäteen, mitä autossa kuunnellaan”, Kirkley neuvoi ongelmien välttämiseksi.

Kyselystä selvisi myös, että suurin osa autoilijoista (65 prosenttia) riitelee säännöllisesti autossa. Kyselyyn vastasi yli tuhat autoilijaa.

Lähde: Western Daily Press