Korkokenkien käyttö voi olla tuskallista jaloille, mutta niistä on paljastunut myös yllättävä hyöty.

Ranskalaistutkimuksissa on selvinnyt, että miehet auttavat korkeammat korot jalkoihinsa laittaneita naisia enemmän kuin matalemmissa koroissa olevia. Korkojen korkeudella ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta naisten keskuudessa.

Cosmopolitanin mukaan korkojen vaikutusta on tutkittu eri tavoin. Ensimmäisessä tutkimuksessa naisilla oli matalakantaiset kengät, korkokengät 5 sentin koroilla tai korkokengät 9 sentin koroilla.

Naiset pyysivät kaduilla kulkiessaan yhteensä 270 miestä ja 180 naista täyttämään nopean kyselyn. Kyselyyn osallistujia etsineellä naisella oli enemmän onnea saada miesosallistujia, kun hänellä oli yllään korkeimmat korot, mutta korkojen korkeudella ei ollut vaikutusta naisten halukkuuteen auttaa.

Toisessa tutkimuksessa naisilla oli jälleen joko matalakantaiset, pienet tai korkeat korot ja he pudottivat hanskan lähelle mies- tai naisohikulkijaa. 360 pudotusta myöhemmin tutkijat huomasivat selvän kuvion: jälleen miehet todennäköisemmin auttoivat korkeimpiin korkoihin pukeutunutta naista ja naisten kohdalla koroilla ei ollut vaikutusta.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat jatkoivat kokeitaan vielä kolmessa eri baarissa, missä he ottivat ajat siitä, kuinka kauan 36 miehellä kesti ennen kuin he koettivat iskeä yksin istuneen naisen korkeissa koroissa, hieman pienemmissä koroissa ja matalakantaisissa kengissä.

Jälleen tulos oli samankaltainen: mitä korkeammat korot, sitä nopeammin miehet lähestyivät naista. Cosmopolitanin mukaan korkokengät ovat tunnetusti seksikkäät jalkineet ja miehet tuntevat vetoa viehättäviä naisia kohtaan – ja täten todennäköisemmin ovat tekemisissä heidän kanssaan.

”Naisten kenkien koron koko aiheutti voimakkaan vaikutuksen miesten käytökseen”, tutkijat kirjoittivat.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia