Oletko koskaan miettinyt, mitä miehet rehellisesti pitävät viehättävänä naisessa tyyppillisten ”kauniit kasvot” -piirteiden lisäksi?

Onneksi on ollut ainakin kourallinen tutkimuksia, joissa on yritetty selvittää, mitä miehet (ja naiset) pitävät viehättävänä. Lue alta mitkä yllättävät piirteet saattavat herättää kiinnostusta.

1.Kun kumppani muistuttaa äitiä

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että miehet kiinnostuvat naisista jotka muistuttavat alitajuisesti äidistään. Eräässä St. Andrewsin yliopiston tutkimuksessa tarkasteltiin kuinka todennäköisesti miehet (ja naiset) tuntevat houkutusta hiusten ja silmien väriin. He havaitsivat, että miesten kannalta paras indikaattori oli heidän äitinsä hiusten ja silmien väri. Lähes 700 vapaaehtoisen osallistujan haastattelun perusteella tutkijat huomasivat, että ylivoimaisesti miehet olivat kiinnostuneet samaan hiusten- ja silmien väriin kuin heidän äidillään on. Sama korrelaatio ei ilmennyt verrattaessa isän hiusten ja silmien väriä. Vaikka tutkijat eivät ole täysin varmoja siitä, mitä tämä tarkoittaa he pohtivat mahdollisuutta siitä, että äidin ja pojan varhainen yhteys muodosti eräänlaisen alitajunnan siteen, joka luo turvallisuuden ja mukavuuden tunteen silloin kun kumppanilla on äitiä muistuttavia piirteitä.

2. Riskien ottaminen

On käynyt ilmi, että sekä miehet että naiset pitävät tiettyjä riskikäyttäytymismalleja uskomattoman houkuttelevina mahdollisissa kumppaneissa. Persoonallisuuspiirteet, joihin sisältyy avoimuus tietyille riskeille koettiin miesten puolelta erittäin houkuttelevaksi.

Alaska Anchorage -yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan miehet (ja naiset) olivat kiinnostuneita henkilöistäm jotka harrastivat ns. ”metsästäjä-keräilijä” -riskejä. Tämä tarkoittaa aktiviteetteja ja vaaroja, jotka muistuttavat muinaisten esi-isiemme riskien ottoa selviytyäkseen, kuten vuorikiipeilyä, koskenlaskua ja muita selviytymisaktiviteetteja. Riskikäyttäytyminen osoittautui houkuttelevaksi nimenomaan esi-isiemme pohjautuvaan käytökseen eikä moderneihin riskeihin, kuten ilman turvavyötä ajamiseen tai huumeiden käyttöön.

3. Ovulaatio

Tämän takana oleva tiede on melko kiehtova, ja vaikka ovulaatio ei välttämättä ole erityinen piirre, siihen liittyy jotakin ominaisuuksia, joita miehet pitävät houkuttelevina. Hormones and Behavior -lehdessä tehdyn tutkimuksen mukaan miehet pitivät naisia todennäköisemmin houkuttelevimpina, kun he olivat kuukautiskierron hedelmällisimmässä vaiheessa. Tämä voi tutkijoiden mukaan kertoa siitä, että naisen hormoonitasapainon muuttuessa ovulaation aikaan jotkut ominaisuudet korostuvat entisestään ja näin viestivät alitajuisesti naisen olevan hedelmällinen. Todennäköisesti tämä viestintä on kehittynyt evoluution myötä.

Oliko näissä piirteissä mielestäsi jotain yllättävää? Jaa artikkeli myös ystävillesi tiedoksi.

Lähde: The List