Suurin osa on kuitenkin sitä mieltä, että alkoholia ei koskaan pitäisi juoda raskaana ollessa.

Raskaana ollessakin voi pitkän päivän päätteeksi tehdä mieli juoda lasillinen viiniä tai yksi olut tai siideri, mutta alkoholi ja raskaus eivät kuitenkaan kuulu yhteen. Monet ihmiset kuitenkin ajattelevat toisin, selviää Cameron Hughes Winen teettämästä kyselystä.

Women’s Healthin mukaan kyselyyn osallistuneista 1 032 ihmisestä 35 prosenttia sanoi, että on ihan okei juoda viiniä silloin tällöin raskauden aikana. Loput 65 prosenttia sen sijaan sanoivat, ettei näin pitäisi missään nimessä tehdä.

Terveyskirjaston mukaan tutkimuksissa ei ole voitu määritellä ehdotonta turvarajaa raskauden aikana tapahtuvalle alkoholinkäytölle, minkä takia tavoitteena on sen lopettaminen kokonaan ennen raskautta. Täysraittius on Terveyskirjaston mukaan ainoa turvallinen vaihtoehto.

Women’s Healthin mukaan teoriaa siitä, että aivan raskauden lopulla voisi juoda, ei ole osoitettu oikeaksi.

”Alkoholi vaikuttaa sikiön kasvuun raskauden jokaisessa vaiheessa”, gynekologi Christine Greves kommentoi.

Grevesin mukaan raskauden aikana tapahtuvalla alkoholin juomisella on melko pelottavia mahdollisia seurauskia, kuten sikiön alkoholioireyhtymä, rakenteellisia ongelmia vauvan vartalossa ja jopa ongelmia vauvan sydämen, munuaisten tai luiden suhteen.

”Viimeisimmät tutkimukset kertovat meille, että turvallisin vaihtoehto on olla juomatta alkoholia raskauden aikana”, naisten terveyden asiantuntija Jennifer Wider sanoi.

Joten vaikka mieli tekisi juoda lasillinen alkoholia raskauden aikana, on parempi idea jättää se odottamaan aikaa raskauden jälkeen.

Lähde: Women’s Health, Terveyskirjasto