Keittiön ruokakaapit järjestykseen helposti – lue vinkit

Näillä helpoilla vaiheilla keittiön kaapit ovat nopeasti hyvässä järjestyksessä.

Moni on varmasti joskus alkanut kokkailla ja suunnannut hakemaan keittiön kaapeista reseptissä mainittuja asioita vain huomatakseen, että kaapissa on kyllä monta purkkia turhuuksia, mutta ei ollenkaan sitä, mitä tarvitsisit.

Tältä voi helposti välttyä yksinkertaisilla järjestelynikseillä, jotta voit pikaisesti vilaista kaappisi läpi ja näet, mitä kaikkea sinulla on.

1. vaihe: Poista kaikki

Poista kaapeista kaikki, jotta todella näet, mitä kaappien kätköistä löytyy. Tämä on myös oiva hetki napata märkä luutu ja pyyhkiä kaappien hyllyt.

2. vaihe: Jaa kategorioihin

Tarkistettuasi parasta ennen -päiväykset (ja heitettyä pois ne, mitä ei kannata enää pitää), jaa kaapeista löytyneet asiat kategorioihin – mauseet, purkkivihanekset, purkkihedelmät, jauhot, sokerit ynnä muut, kahvi ja tee, murot ja niin edelleen – ja katso, kuinka paljon tilaa sinulla on mitäkin ryhmää varten.

3. vaihe: Tee hyllysuunnitelma

Tee hyllysunnitelma tuotteiden järkevää sijoittelua varten. Esimerkiksi se ryhmä, jota tarvitset eniten, pitäisi olla helpoiten saatavilla olevalla hyllyllä.

4. vaihe: Ole luova

Jos sinua huolettaa, että järjestelyn jälkeen kaapit ovat pian taas kaaoksessa, voit määrätä eri tuoteryhmille omat paikat. Onnistut siinä leikkaamalla värikästä kontaktimuovista tai hyllypaperista palaset hyllyjä varten. Todennäköisemmin laitat asiat takaisin paikoilleen, kun tunnistat eri värien avulla, mikä hylly on niitä varten tarkoitettu.

5. vaihe: Tavarat takaisin

Laita lopuksi kaikki takaisin kaappeihin jättäen jokaisen ryhmän väliin hieman tyhjää tilaa. Laita pidemmät tuotteet taakse ja lyhyemmät eteen.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.