Tämä mehu saa hiuksesi kasvamaan taas uudelleen.

Vaikka kaljuuntuminen ja hiustenlähtö mielletäänkin usein miesten ongelmaksi, koskettaa tämä ongelma ikävä kyllä usein myös naisia. Hiustenlähdön syynä voi usein olla jokin muu sairaus, lääkitys tai vaikkapa stressi.

Myös koronan aikana on raportoitu lisääntynyttä hiusten lähtöä ja sitä myötä myös hiusten ohenemista. Syiksi tähän on arveltu sekä koronarokotetta että sairastettua koronatautia, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole. On myös arveltu, että koronan aiheuttama stressi voi olla syynä lisääntyneeseen hiustenlähtöön.

Monelle hiustenlähtö on todella ahdistava asia, ja moni haluaakin tehdä kaikkensa, jotta saisi hiustenlähdön hidastumaan tai loppumaan, ja saadakseen uusia hiuksia kasvamaan.

Tähän onkin olemassa monia erilaisia keinoja, joista yksi on hyvin yksinkertainen: mehun juominen. Ei kuitenkaan minkä tahansa mehun, vaan porkkanamehun!

Porkkana on äärimmäisen terveellinen vihannes, joka sisältää muun muassa C-, B-, A-, E- ja K-vitamiineja, mineraaleja kuten magnesiumia ja kaliumia, ja antioksidantteja, kuten beetakaroteenia. Porkkana onkin oiva apua myös iho-ongelmiin ja se auttaa myös edistämään silmien terveyttä.

Tutkimusten perusteella on saatu selville, että porkkanan sisältämä A-vitamiini auttaa edistämään hiuspohjan terveyttä, ja porkkanan ravintoaineet auttavat parantamaan hiuspohjan verenkiertoa. Porkkanan avulla voidaan siis vähentää hiustenlähtöä, ja samalla myös parantaa hiusten paksuutta ja vahvuutta.

Kokeile siis seuraavaa: kaada porkkanamehua suihkepulloon ja suihki porkkanamehua sekä hiuspohjaasi, että hiuksiisi. Kampaa sen jälkeen hiukset ja anna vaikuttaa 15–20 minuuttia. Pese hiukset normaalisti ja käytä hoitoainetta. Huomaat eron hiuksissasi, kun ne ovat kuivuneet: ne ovat pehmeämmät, sileämmät ja kiiltävämmät.

Kokeile tätä kikkaa seuraavan kerran, kun olet pesemässä hiuksiasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Blushin / Kuva: Tim Mossholder, Unsplash