Kalaöljyn syöminen kuulostaa todella terveelliseltä, mutta onko se sitä aina?

Mitään ei tietysti pidä ottaa liikaa, jolloin mennään jo epäterveellisen puolelle. Mutta The List -sivustolla kerrotaan muitakin syitä, milloin kalaöljyn syöminen ei ole terveydelle hyväksi. Sen ei ensinnäkään sivuston saamien tietojen mukaan uskota olevan niin terveellistä, kuin on luultu.

Tutkimustulosten mukaan kalaöljyn sisältämä omega-3 ei vähentänyt sydänkohtauksien, aivohalvauksien tai sydäntautikuolemien määriä. Tämä vaikuttaisi johtuvan siitä, että monet ihmiset saavat tarvittavan omega-3 määrän jo syömästään ravinnosta, jolloin lisäravinteelle ei ole tarvetta.

Jos syöt paljon kalaa, pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kananmunia ja jogurttia, voit sinäkin ehkä saada jo niistä tarvittavan määrän omega-3-rasvahappoa.

Liiallinen käyttö voi jopa nostaa verensokeritasoja

Kalaöljyä ei kannata ottaa varalta, koska sen liikasaannista voi olla vain harmia. Siiloin saamiesi rasvahappojen määrä voi nousta liian korkeaksi. Se voi johtaa verensokeritasojen nousuun, koska rasvahappo stimuloi glukoosin tuotantoa.

Toinen vaiva voi tarkoittaa veren hyytymisen heikkenemistä, jolloin esimerkiksi nenäverenvuoto ei meinaa tyrehtyä. Siksi kalaöljyn syöminen kehotetaan lopettamaan ennen leikkausta tai silloin, jos käytät verenohennuslääkkeitä.

Kalaöljy voi aiheuttaa happamia röyhtäyksiä tai närästystä. Se voi silloin häiritä myös ruuansulatuksen toimintaa, joka voi näkyä pahoinvointina ja muina vatsavaivoina. Vaikka pieni määrä kalaöljyä voi auttaa unensaamisessa, liika saaminen taas aiheuttaa unihäiriöitä.

Vähennä tämän ravintolisän syömistä, jos tuntuu, että saat sitä tarpeeksi jo muista lähteistä. Ja on aina hyvä keskustella lääkärin kanssa, että onko ravintolisän syöminen tarpeellista.

Lähde: The List