Myös raskaaksi tulemisen todennäköisyys on suurempi pareilla, joilla kala on enemmän osana ruokavaliota.

Erilaisiin syötäviin, kuten ostereihin, liittyy uskomuksia, että ne voisivat lisätä seksihaluja. Uusi tutkimus on nyt osoittanut, että enemmän kalaa sisältävä ruokavalio voi vaikuttaa positiivisesti makuuhuoneen puolelle ja parantaa seksielämää, kertoo INSIDER.

Harvardin yliopiston tutkijat haastattelivat 501 pariskuntaa, jotka koettivat tulla raskaaksi, ja pyysivät heitä seuraamaan heidän merenelävien syöntiään, ruokailutottumuksiaan ja seksuaalista aktiivisuutta. Tutkijat seurasivat heitä vuoden ajan tai kunnes he alkoivat odottaa perheenlisäystä.

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa paljastui, että kahdesti viikossa tai useammin kalaa syövät pariskunnat harrastivat seksiä 22 prosenttia useammin kuin parit, jotka eivät syöneet niin paljon kalaa.

Tämän lisäksi tutkimus selvitti, että raskaaksi tuleminen helpottui syömällä enemmän kalaa. INSIDER kertoo, että 92 prosenttia pareista, jotka söivät kalaa kahdesti viikossa tai useammin, tuli raskaaksi verrattuna 79 prosenttiin pareista, jotka söivät kalaa harvemmin.

Tutkijat ottivat huomioon sen, miten usein parit harrastivat seksiä ja silti havaitsivat, että syömällä enemmän kalaa raskaaksi tulemisen mahdollisuus lisääntyi.

”Merenelävät voivat auttaa siemennesteen laadussa, ovulaatiossa ja muissa tekijöissä”, tutkimusta johtanut Audrey J. Gaskings kommentoi.

”Tai kenties nämä parit ovat niitä, jotka viettävät enemmän aikaa yhdessä. Mutta jso se on kala, mikä heidät tuo yhteen, on se silti kasuaalia, vaikka käyttäytymismallin kautta, se ei ole biologista”, hän jatkoi.

INSIDER:n mukaan kalassa on paljon ravintoaineita, kuten omega-3-rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja ja rautaa, mitä raskaana olevia ja raskautta tavoittelevia naisia kannustetaan ottamaan osaksi ruokavaliotaan. Raskaana olevien, imettävien tai raskautta suunnittelevien naisten pitäisi kuitenkin välttää kalaa, jossa on paljon elohopeaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kalalajeista raskausaikana kannattaa suosia esimerkiksi muikkua, puna-ahventa, seitiä, siikaa tai kasvatettua kalaa kuten kirjolohta, nieriää tai taimenta.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: INSIDER, THL