Nykyään on muodikasta kantaa vesipulloa minne menetkin ja juoda vettä jatkuvasti. Se saattaa kuitenkin olla vaarallista.


Veden juominen on toki välttämätöntä, mutta senkin voi vetää överiksi, sillä liika vedenjuonti voi olla jopa kuolemaksi.


Harvard Health -julkaisu kertoo, että veden juomisen tulisi pysyä noin 1,5 litrassa per päivä. Toki voit lisätä määrää, jos esimerkiksi urheilet ja hikoilet paljon, mutta paljon enemmän kuin 1,5 litraa ei normipäivänä tulisi juoda.


Asiantuntija muistuttaa, että jos syöt paljon vesipitoisia hedelmiä ja vihanneksia, kuten kurkkua ja vesimelonia, pitäisi nekin laskea päivittäiseen veden määrään mukaan.


Jos nimittäin juot liikaa, eivät munuaisesi enää pysty käsittelemään sitä ja ylimääräinen vesi tunkeutuu soluihisi. Solusi turpoavat tästä ja pahimmassa tapauksessa seurauksena saattaa olla jopa kuolema. Tätä tapahtuu ajoittain muun muassa urheilijoille, jotka juovat liikaa urheilusuoritusten ohessa.


Aikaisia merkkejä liiasta vedensaannista ovat muun muassa huimaus ja pahoinvointi ja sen jälkeen seuraavia merkkejä ovatkin jo houretilat, päänsärky, sekavuus, erilaiset kohtaukset ja jopa kooma.


Asiantuntija kehottaakin, että paras tapa välttää liiallinen vedenjuonti on yksinkertaisesti juoda silloin, kun on jano.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Mashed