Kitkeristä syötävistä ja juotavista pitäminen voi kieliä psykopaattisista piirteistä.

Kahvin nauttiminen mustana voi olla ehkä terveellisin tapa juoda sitä, mutta se voi olla myös merkki siitä, että omaat ikävän luonteen. Itävaltalaistutkimuksen mukaan kitkeriä makuja suosivilla on todennäköisemmin psykopaattisia piirteitä.

Innsbruckin yliopiston tutkijat pyysivät 953 amerikkalaista aikuista kertomaan kyselyn avulla, minkälaisista syötävistä he pitävät eniten ja vastaamaan sen jälkeen useisiin luonteenpiirteitä selvittäviin kysymyksiin, joilla mitattiin muun muassa narsismia, aggressiivisuutta, psykopatiaa ja sadismia tai taipumusta nauttia kivun aiheuttamisesta toisille välillisesti tai suoraan.

Appetite-journalissa julkaistavista tutkimustuloksista ilmeni, että kitkeristä syötävistä ja juotavista, kuten kahvista, retiiseistä, oluesta ja selleristä pitävät kertoivat todennäköisemmin niin sanotusti ilkeistä luonteenpiirteistä. Muihin makuihin verrattuna kitkeryys oli suurin merkki psykopaattisista piirteistä.

Tutkimuksen mukaan makeasta pitävät ovat mukavampia. Makeiden syötävien ystävät, jotka eivät pidä kitkerästä, saivat tutkimuksessa korkeimmat tulokset miellyttävyydestä.

Lähde: Cosmopolitan