Kasvojen punoitus ei ole kovin mukavaa. Jos kyse on ruusufinnistä, voi punoitus olla todella äkäistäkin.

Jos kärsit kasvojen punoitusongelmasta, olet ehkä jo kokeillut siihen monenlaista hoitoa. Tässä olisi sellainen hoitokeino, josta et ole ehkä vielä kuullut. Siitä kerrotaan The List-sivustolla. Kyse ei ole mistään kalliista voiteista, vaan juomasta, jota meistä monet juovat joka päivä.

Ruusufinni ilmenee yleensä 30–50-vuotiailla, joissa on enemmän naisia kuin miehiä. Alkoholi vain pahentaa tilannetta, mutta haluat jo varmasti tietää mikä juoma auttaa vähentämään punoitusta. Se on kahvi. Aiemmin asiantuntijat pitivät kuumien juomien, kuten kahvin, juomista sairauden riskitekijänä. He ovat nyt tulleet toiseen johtopäätökseen.

Tutkimuksessa havaittiin, että kahvi auttaa suojautumaan ruusufinnin aiheuttaman ihottuman kehittymiseltä. Tutkimuksessa todettiin, että kahvinjuojilla, jotka kuluttivat vähintään 100 milligrammaa (mg) kofeiinia päivässä, laski ruusufinnin kehittymisen riski.

Tässä on mielenkiintoista se, että tämä todettiin vain heidän kohdallansa, jotka joivat kahvia. Muita kofeiinipitoisia juomia juovat eivät kokeneet samaa vähenemistä tämän ihosairauden kehittymisessä. Tutkijat uskovat, tässä on syynä kahvissa olevat polyfenolit, joita löytyy paljon erityisesti kahvista.

Lähde: The List