Jouluna syödään hyvin ja monet syövät itsensä niin ähkyyn, että se alkaa närästää.

Joulupöydässä on usein tarjolla niin monenlaista syötävää, että ähky tulee ihan huomaamatta, koska haluaa maistaa kaikkea. Sen päälle monet syövät joulusuklaita ja muita joulun sokeriherkkuja. Mikään niistä tuskin auttaa estämään närästystä. Mutta on monenlaisia ruokia, jotka eivät pahenna närästystä, vaan sen sijaan helpottavat sitä.

Älä kärsi joulunärästyksestä, vaan helpota oloasi syömällä näitä

1. Kaurapuuro

Kuitupitoiset ruuat, kuten kaurapuuro, tekevät ihmeitä närästykselle. Kaurapuuro, tumma riisi ja vihannekset sekä vähähappoiset ruoat, kuten banaanit, kukkakaali ja pähkinät, vähentävät mahahappojen määrää.

2. Vesimeloni

Ruoat, joissa on korkea vesipitoisuus, auttavat laimentamaan mahahappoa. Sellaisia ovat esimerkiksi vesimeloni ja kurkku.

3. Vähärasvainen jogurtti

Jogurttituotteet auttavat lievittämään närästysoireita, mutta vain vähärasvaiset. Rasvaiset voivat vain pahentaa tilannetta.

4. Inkivääri

Inkivääri tekee ihmeitä ruuansulatusjärjestelmälle. Se auttaa pahoinvoinnissa, mutta siitä on apua myös närästykseen. Kun närästää, voi esimerkiksi juoda inkivääriteetä.

5. Vihannekset

Vihannekset eivät ole joulupöydässä juurikaan pääosassa. Mutta jos närästää, ne saattavat olla parasta, jota kannattaa syödä. Lehtivihannekset, juurekset ja jopa herneet ovat niin mietoja, että ne parantavat ruuansulatusta, kunhan niitä ei kypsennä liikaa.

6. Aloe vera

Aloe verasta voi tulle ensimmäisenä mieleen limainen aine, jota laitetaan auringonpolttamalle iholle. Siitä saa yllättäen apua myös närästykseen. Kun syö sitä, se vähentää närästyksen tuomaa poltetta.

7. Palsternakka

Palsternakka sopii hyvin yhteen jouluruokien kanssa. Se on siihen maukas lisä, joka myös vähentää närästystä.

8. Kamomilla tee

Kamomilla tee rauhoittaa mahaa uskomattoman hyvin. Kun juo sitä, se auttaa vähentämään raskaan ruuan tuomaa poltetta.

9. Fenkoli

Kun lisää fenkolia ruokaa, tulee ruuasta vähemmän happamaa ja samalla tietysti vähemmän närästävää.

Kannattaa varata näitäkin joulua varten, eikä pelkästään raskaita ja närästäviä ruokia!

Lähde: Huffpost