Meillä kaikilla on luonnollinen vaisto, joka välillä varoittaa meitä.

Olet varmasti ollut joskus sellaisessa tilanteessa, jossa et ole tiennyt mitä tehdä. Silloin päätöksen saattaa joutua tekemään vaistojen mukaan. Joskus voi toimia juuri päinvastaisesti mitä vaisto sanoo. Yleensä kuitenkin kannattaa toimia juuri sen mukaan. On ainakin viisi luonnollista vaistoa, joiden mukaan kannattaa aina toimia.

5 luonnollista vaistoa, joita ei pitäisi koskaan jättää huomiotta, olipa syy mikä tahansa

1. ”Tämä näyttää vaaralliselta…”

Vaistoilla on taipumusta tulla esille silloin, kun pitää varoittaa jostakin vaarallisesta. Jos jokin ei vaikuta turvalliselta tai jos tuntuu, että siitä voi tulla vaarallista, älä tee sitä.

2. ”Tämä tuntuu oikealta!”

Tämä vaisto voi tulla esille monessa eri tilanteessa, kuten treffeillä, auton ostossa, talon ostossa tai uudessa työpaikassa. Tähän vaistoon kannattaa yleensä luottaa.

3. ”Olen tässä luonnonlahjakkuus!”

Jos olet taitava piirtämään, vaistosit sen varmasti ennen kuin aloit tekemään piirustuksia.

4. ”Minun täytyy pysähtyä ja auttaa tätä henkilöä…”

Jos vaistoat, että joku, jonka ohi olet menossa, tarvitsee apua, kannattaa se ainakin tarkistaa. Ei kannata epäröidä auttamisessa, koska ei siitä mitään haittaakaan ole, vaikka ihminen olisikin kunnossa.

5. ”Tämä ei tunnu minusta normaalilta…”

Jos tunnet itsesi väsyneeksi, masentuneeksi tai sairaaksi, älä jätä sitä huomiotta. Keholla on omat tapansa kertoa, kun ei voi hyvin ja milloin täytyy käydä jopa lääkärissä.

Jos vaistosi sanoo, että mene lääkäriin, sinun on parasta mennä lääkäriin.

Lähde: Your Tango