Se, että et käyttäisi enää alushousuja, voi tuntua oudolta. Niiden käyttö voi tuntua ihan yhtä luonnolliselta kuin vaikka hengittäminen, mutta alkkareistakin kuitenkin voi luopua.

Nettilehti The List on selvittänyt, että mitä jos alushousuja ei enää käyttäisi, tapahtuisi. Ei ole edes mitään yhtä selkeää selitystä sille, että miksi me ylipäätään niitä käytämme. Yleisin syy on kuitenkin se, että se on yhteiskunnallinen normi.

Monet naiset ovat jo testanneet, miten ilman alushousuja voi olla. He ovat tehneet sen monesta eri syystä, joita ovat esimerkiksi mukavuus, terveys ja se, että ilman niitä voivat päällä olevat vaatteet näyttää paremmalta. Jos tätä asiaa tarkastellaan terveyden kannalta, emätin ainakin voi paremmin, jos siellä oleva ilmanvaihto on parempaa. Ja se on sitä eittämättä silloin, jos sen päällä ei ole alushousuja. Mutta ennen kuin luovut omista alushousuista, lue mitä hyvää ja huonoa kehollesi voi tapahtua, jos teet niin.

Voi vähentää alapään infektioita

Alushousujen käytön lopettaminen voi saada aikaan hyviä terveyteen liittyviä asioita. Kaksi yleisintä niistä liittyvät virtsatie- sekä hiivainfektioihin. Jos kärsit niistä usein, voi alushousuista luopuminen vähentää niiden riskiä. Pikkuhousuihin jää helposti kosteutta ja samalla myös mikrobeja, varsinkin jos ne on tehty huonosti hengittävistä materiaaleista. Tämä kostea ympäristö on silloin oiva ympäristö hiivatulehduksille, mutta myös virtsatietulehduksille. Stringit ovat virtsatietulehduksen kannalta todella huono vaihtoehto, koska ne menevät muita alushousumalleja lähemmäs peräaukkoa, josta niiden avulla voi emättimeen kulkeutua bakteereja.

Voit luopua alkkareista vaikka pelkästään yön ajaksi

Alushousuista ei ole pakko luopua kokonaan. Jos kärsit usein emättimeen liittyvistä tulehduksista, voisi olla hyvä idea olla ilman niitä vain öisin. Varsinkin, jos ajatus olla ilman alushousuja töissä tai muualla kodin ulkopuolella, tuntuu mahdottomalta, kokeile onnistuisiko se kuitenkin silloin kun nukut. Jo se voi vähentää riskiä edellisen kohdan esittelemien infektioiden syntymiselle.

Voit kokea alapäässä vähemmän hankausta ja ärsytystä

Jos alushousut hankaavat alapäätäsi, voisi kommandona kulkeminen olla hyvä vaihtoehto myös silloin. Varsinkin jos pidät tiukkoja pikkuhousuja, voit kokea niiden takia hankausta ja ärsytystä. Sellaiset voivat aiheuttaa jopa ihon rikkoutumista ja verenvuotoa. Niin voi käydä helpommin vanhemmille naisille, koska heillä on nuorempia ohuempi ja herkempi iho. Myös vaihdevuosien aikaan voi tulla herkemmin iho-oireita. Siihen voi auttaa myös se, että hankitaan eri kankaasta tehtyjä alushousuja, jotka ovat iholle hellempiä. Mutta toinen, ja halvempi vaihtoehto, on olla niitä kokonaan ilman.

Ilman alushousuja sinun pitää miettiä tarkemmin mitä muuta pistät päällesi

Kun alushousut eivät ole enää hankaamassa paikkojasi, pitää sinun miettiä tarkasti, että mitä muuta pistät päällesi. Nehän tulevat sitten alapääsi päälle, joten eivät nekään voi olla ihan mistä tahansa kankaasta tehtyjä. Jos käytät esimerkiksi tiukkoja farkkuja, voivat ne hangata paikkojasi ikävästi. Ehkä ne alushousut olisivat siinä tapauksessa parempi vaihtoehto? Entä jos päälläsi on vain mekko, tuntuuko olosi silloin liian alastomalta? Näitä asioita joudut miettimään, jos suunnittelet alushousuista luopumista.

Voit kokea hajuongelmia varsinkin kuntoilun yhteydessä

Voit olla ilman alushousuja myös silloin, kun kuntoilet. Voit kuitenkin huomata kuntosalilla kuntoillessa tai lenkillä ollessasi, että alapäästäsi voi tulla esille hajuja helpommin ja nopeammin, jos kuntoiluvaatteiden alla ei ole alushousuja, jotka estävän hien valumisen esimerkiksi jalkojasi pitkin. Hikoilua tapahtuu nimittäin myös alapäässä, kun kuntoilet. Ja se saa bakteerit liikkeelle, jonka voit huomata pahana hajuna. Kuntoilu voi silti tuntua mukavammalta, kun alushousut eivät ole hankaamassa. Siksi kannattaa miettiä, kumpi häiritsee kuntoiluasi enemmän. Onko se haju vai hankaus?

Monia muita etuja siitä, että heität alushousut pois

Näiden lisäksi on lukuisia muita syitä, joiden takia alushousut kannattaa jättää pois päältä. Alushousujen kangas tai pesuaine, jolla ne peset, voivat aiheuttaa ihollesi allergisia reaktioita. Emätin voi vuotaa vähemmän, jos alushousut eivät ole aina hankaamassa sitä. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi valkovuotoa, jonka tarkoitus on pitää emätin puhtaana. Ilman alushousuja paikat voivat pysyä puhtaampana, kun siellä olevaa ilmanvaihtoa eivät ole alushousut estämässä. Myös verenkiertosi voi parantua ilman alushousuja, varsinkin jos käytät tiukkoja alushousuja. Tiukat alushousut voivat myös painaa mahaasi, joten voit kärsiä sen takia suolisto-oireista.

Alushousut ovat myös hyvä asia

Ei kannata nyt heti aloittaa tätä alushousutonta elämää, koska siihen liittyy myös huonoja ominaisuuksia. Jos esimerkiksi käytät hametta muttet alushousuja, voit saada helpommin paikkoihisi bakteereja, kun istut julkisissa tiloissa. Mutta tämä ei ole ongelma, jos suojaat paikkasi esimerkiksi hameenhelmalla, kun istut. Ja se tässä jo kerrottiinkin, että jos et käytä alushousuja, pitää sinun miettiä tarkemmin, että mitä pistät päällesi. Ja se hajuhaitta kuntoillessa. Tämä onkin aika vaikea valinta!

Lähde: The List