Kukapa ei haluaisi vahvoja kynsiä, jotka eivät katkeile helposti. Mutta kaikilla ei sellaisia ole, ja se voi olla jopa oma syy.

Syy voi löytyä ruokavaliosta, johon kannattaakin kiinnittää huomiota, jos haluat vahvat ja terveet kynnet. The List -sivusto on selvittänyt, että millaista ravintoa kannattaa syödä, jotta se vaikuttaisi suotuisasti kynsiin, joten nyt oikean kynsiin vaikuttavan ruokavalion noudattamisen luulisi onnistuvan helposti.

Kun syöt vähärasvaista hyvin proteiinipitoista ruokaa, se tekee kynsillesi hyvää. Sellaisia ovat esimerkiksi vähärasvaiset lihat kuten kalkkuna ja kana. Myös tuoreet hedelmät antavat kehollesi sen tarvitsemat ravinteet ja vitamiinit, ja auttavat samalla kynsien kasvussa. 

Antioksidantit suojaavat kehoasi erilaisilta vaurioilta, joka näkyy myös kynsissäsi, jotka pysyvät paremmassa kunnossa. Jos haluat syödä niitä oikein kunnolla kerralla, syö silloin mustikoita. Myös rauta, folaatti ja kalsium pitävät kynnet kunnossa. Niitä saat erityisen paljon esimerkiksi lehtikaalista, pinaatista ja parsakaalista.  

Terveelliset rasvat ovat myös suuressa osassa siinä, kuinka hyvässä kunnossa kynnet pysyvät. Sellaista saat esimerkiksi lohesta. Jos et syö lohta, toinen hyvä vaihtoehto on avokado. Kannattaisi syödä usein myös manteleita, koska niissä on paljon sellaista, josta kynnet pitävät esimerkiksi E-vitamiinia ja sinkkiä. Myös täysjyvätuotteista löytyy paljon sinkkiä.

Proteiinin puute näkyy kynsissä, kuten hiuksissakin, jotka koostuvat samoista aineksista kuten kynnet. Se aines on sitkeää proteiinia, joten proteiinia kannattaa muistaa syödä tarpeeksi, vaikka ei söisikään eläinkunnan tuotteita. Proteiinia saa aika monesta asiasta, kuten aiemmin on uutisoitu.

Kun haluaa pitää kynnet kunnossa, tulee syötyä samalla todella terveellisesti, kuten varmasti jo huomasit tästä listasta, jossa esiteltiin asioita, joita kannattaa kynsien hyväksi syödä.

Lähde: The List