Itsetyydytyksestä ei kannata luopua, kun seurustelee – monenlaista iloa parisuhteelle

Sooloseksistä ei kannattaisi luopua parisuhteessa ollessa ja tyytyä vain kumppanin kanssa harrastettuun seksiin.

Itsetyydytyksellä on monenlaisia hyötyjä stressin vähentämisestä päänsäryn lievittämiseen, mutta parisuhteessa ollessa sen harrastaminen jää vähemmälle. Metron mukaan se kannattaisi kuitenkin pitää osana elämää, koska henkilökohtaisen ilojen lisäksi itsetyydytyksellä voi olla positiivinen vaikutus parisuhteelle.

Lovehoneyn seksi- ja parisuhdeasiantuntija Annabelle Knight kertoi Metrolle, että itsetyydytys – niin itsekseen kuin kumppanin kanssa – voi auttaa parantamaan omaa seksuaalista tekniikkaa, oppia tietämään, mistä itse sekä kumppani pitää, ja sen johdosta harrastaa enemmän nautinnollisempaa seksiä.

”Vaikka olisit suhteessa, ei se tarkoita sitä, että sinun pitäisi lopettaa itsetyydytys”, Knight sanoi ja lisäsi, että paremminkin sitä pitäisi harrastaa enemmän.

”Itsetyydytys on hauskinta, kun sitä tekee yhdessä ja se on mainio tapa selvittää, mikä toimii kumppanillesi”, hän jatkoi.

Sooloseksillä paremmaksi rakastajaksi

Knightin mukaan itsetyydytys on paras tapa löytää omat erogeeniset alueet, joita on muuallakin kuin sukuelimissä, kuten niskassa ja reiden sisäpuolilla. Itseään kiihottavat kohdat vartalostaan voi löytää koskettelemalla, hyväilemällä, suutelemalla ja harrastamalla itsetyydytystä kumppaninsa kanssa.

”Itsetyydytys on mainio tapa parantaa tekniikkaasi rakastajana”, Knight huomautti.

Erilaisten itsetyydytystekniikoiden avulla voi parantaa orgasmien laatua ja kestää kauemmin sängyssä. Yksi sellainen tekniikka on edging, eli päästää itsensä lähelle orgasmia, mutta ei annakaan itsensä laueta ja sen sijaan keskeyttää itsetyydytyksen hetkeksi ja jatkaa sitten, toistaen tätä useamman kerran ennen kuin lopulta antaa itsensä saada orgasmin.

”Edging on tehokas tapa pitkittää suoritustasi ja kontrolloida enemmän orgasmiasi. Jos teet tätä tekniikkaa tehkkaasti, on orgasmi lopulta tullessaan paljon räjähtävämpi”, Knight selitti.

Helpotusta kuivaan kauteen

Yhteisen seksielämän parantamisen lisäksi itsetyydytys voi ottaa paineita pois, jos sinulla ja kumppanillasi ei ole täysin yhteensopivat seksihalut. Jos pari kokee, ettei suhteessa voi harrastaa sooloseksiä, saattaa kuiva kausi seksin suhteen tehdä molemmat jännittyneeksi ja johtaa seksiin, joka tuntuu rutiininomaiselta romanttisen sijaan.

Itsetyydyttäen sen sijaan voi ottaa oman seksuaalisen mielihyvän omaan hallintaan ja varmistaa tuntevansa olonsa hyväksi, vaikka kumppania ei haluttaisi. Metron mukaan säännöllinen itsetyydytys voi myös pitää omat halut ”valmiina toimintaan” kumppanin kanssa.

”Seksi on kuin mikä tahansa muukin asia, sen tekemistä täytyy ylläpitää. Vaikka et kokisi samanlaista ilotulitusta kuin ennen, on sen arvoista jatkaa sinnikkäästi”, Knight sanoi.

”Seksuaalisen tyytyväisyyden ylläpitäminen parisuhteessa on sitä, että pitää momentumia yllä. Jos menossa on kuiva kausi, on ihan sallittua harrastaa sooloseksiä. Tämä toivottavasti herättää halut uudelleen ja saa seksin kumppanin kanssa tuntumaan houkuttelevammalta”, hän jatkoi.

Lelon seksiasiantuntija Stu Nugent on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa itsetyydytyksen ja parisuhteessa harrastetun seksin välillä on suora yhteys: enemmän toista lähes aina tarkoittaa myös enemmän toista.

”Se kertoo meille, että terveessä parisuhteessa itsetyydytys ei ole seksin korvike, vaan se täydentää sitä”, Nugent kertoi.

Avoin keskustelu vahvistaa suhdetta

Nugentin mukaan avoin keskustelu itsetyydytyksestä vahvistaa parisuhdetta. On tärkeää, että itsetyydytystä jatkaa ja nauttii omasta seksuaalisuudesta itsekseenskin ja sen lisäksi ei pidä sitä salassa.

”On helppoa ymmärtää, miksi kumppanin sooloseksitavat voivat saada tuntemaan itsensä epävarmaksi. Seksi on täyttävää, tyydyttävää, intiimiä ja miellyttävää. Miksi kumppanin siis pitäisi tyydyttää itseään ilman meitä? Monet parisuhteessa olevat kamppailevat tämän ajatuksen kanssa, että hänen kumppanilla on sisäinen seksuaalisuus sen rinnalla, minkä he jakavat yhdessä”, Nugent totesi.

”Sitä ei pidä kuitenkaan pelätä: se pitäisi itse asiassa omaksua”, hän jatkoi.

”Jopa keskustelu itsetyydytyksestä kumppanin kanssa voi vahvistaa suhdetta. Ja vielä parempi, jos se otetaan osaksi jaettua intiimiyttä, se voi parantaa seksiä”, Nugent sanoi.

Seksikäs oppikokemus

Nugentin mukaan itsetyydytys yhdessä kumppanin kanssa voi näyttää sinulle asioita, joista kumppani nauttii ja sinä et tiennyt. Lisäksi toistensa katsominen sen aikana voi olla todella seksikäs oppikokemus, joka lisää seksin tyydyttävyyttä sen sijaan, että vähentäisi sitä.

”Lyhyesti sanottuna, kun olet oppinut rakastamaan kumppanisi yksityistä seksuaalisuutta, voi se avata oven paremmalle seksille, rehelliselle kommunikaatiolle ja todelliselle ymmärrykselle”, Nugent päätti.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.