Mainos brittitytön ja ranskalaisen tytön rakkaudeksi muuttuvasta ystävyyssuhteesta on saanut ilahtuneen vastaanoton.

Automainoksen ei odottaisi tai uskoisi olevan kovin liikuttava, mutta Renault Clio on onnistunut tässä. Renault UK:n tuore mainos kertoo kahden naisen rakkaustarinan ja se on otettu tunteikkaasti ja ilahtuneesti vastaan – ainakin sosiaalisen median reaktioiden perusteella.

The Independentin mukaan mainos on lanseerattu juhlistamaan suositun ranskalaisen auton 30-vuotista taivalta. Tarinan alussa brittipariskunta saattaa tyttärensä vaihto-oppilasreissulle Ranskaan, missä hän tutustuu mainoksen toiseen naispääosahahmoon, Englannin kanaalin toisella puolen asuvaan ranskalaiseen tyttöön.

Noin pari minuuttia kestävä mainos näyttää hetkiä kaksikon elämän varrelta, kun he leikkivät yhdessä, ystävystyvät, pitävät hauskaa yhdessä ja kasvavat, mutta pysyvät osana toistensa elämää. Kohdatessaan eri elämänvaiheissa uudelleen, nuorten naisten suhde muuttuu: romanttiset tunteet tulevat peliin ja he suutelevat ensimmäisen kerran – tietysti Renault Cliossa.

Mainos ottaa tämän jälkeen käänteen surullisempaan suuntaan ja parin tiet erkanevat romanttisessa mielessä. Brittinaisen isä ei vaikuta hyväksyvän tyttärensä seksuaalisuutta ja he todennäköisesti kokevat paineita sopetua heteronormatiiviseen maailmaan.

Brittinainen nähdään mainoksessa vieraana ranskalaisnaisen ja miehen häissä. Onneksi naisten tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu.

”Yksi asia pysyy aina samana niin kauan, kun ihmisillä on sydämet: rakkaustarina”

Kaikissa parin hetkissä taustalla tai mukana on jollain tavalla Renault Clio ja lopuksi he ajavat sillä brittinaisen vanhempien pihaan perheenä, sillä naisilla on oma lapsi. Brittinaisen isäkin on hyväksynyt tyttärensä seksuaalisuuden ja tämän kumppanin.

”Halusimme inhimillistää ja juhlistaa, ei vain Renault Clion 30 vuoden edistystä, vaan myös edistystä, mitä on tapahtunut kulttuurissa, yhteiskunnassa ja elämässä tuona aikana”, Renault UK:n markkinointijohtaja Adam Wood kommentoi.

Mainoksen toteuttaneenPublicis Poken luova johtaja Dave Monk lisäsi, että moni asia on muuttunut näiden 30 vuoden aikana.

”Vaikka teknologia, design, asenteet ja kulttuurit aina muuttuvat, yksi asia pysyy aina samana niin kauan, kun ihmisillä on sydämet: rakkaustarina. Tämä on simppeli ja universaali tarina kahdesta sielusta niiden oman, kestävän elämän, rakkauden ja intohimon matkan aikana”, Monk sanoi.

Popsugarin mukaan mainoksen taustalla soi Rahel Debebe-Dessalegnen cover-versio Oasiksen Wonderwall-kappaleesta, joka on omiaan lisäämään mainoksen koskettavuutta. Somessa onkin vuodatettu kyyneliä automainoksen takia – alta näet somereaktioita mainokseen ja itse mainoksen voit katsoa artikkelin yltä tai aivan lopusta.

”Mitä helvettiä minulle juuri tapahtui itken ja haluan ostaa auton”

Geraldine Just Follow TheEverywhereist on Threads

@everywhereist

David Mack

@davidmackau
30 YEARS IN THE MAKING: GAY RIGHTS/THIS RENAULT CAR
WHAT THE HELL JUST HAPPENED TO ME I AM CRYING AND I WANT TO BUY A CAR

”Seksuaalivähemmistökulttuuria on nyyhkyttää Renault Clion mainokselle.”

gay culture is sobbing over the renault clio advert

”Tämä (mainos). Oli. Tarpeen.”

WTF MY GAY ASS IS LITERALLY CRYING AT A CAR ADVERT. THIS. WAS. NEEDED. @renault_uk ur doing amazing sweetie x

”Yksi parhaimpia mainoksia, jonka olen koskaan nähnyt, mukana eeppinen queer-rakkaustarina. Hienoa, Reunalt Uk.”

Dana Piccoli

@DanaPiccoli
One of the best commercials I've ever seen, featuing an epic queer love story. Well done @renault_uk bellamediachannel.com/auto-company-r…

”Minun rehellinen mielipiteeni on, että Renault Clion lesbomainos saisi voittaa kaikki Oscarit.”

BennethKranagh

@BennethKranagh
Renault Clio lesbian advert should win all the oscars imho

Voit katsoa liikuttavan mainoksen alta tai otsikon päältä artikkelin yläosasta.

Lähde: The Independent, Popsugar