Kun ulkona on helle, on monilla vaikea keskittyä tekemään töitään.

Oli hellepäivänä töissä tai ei, mutta ei ole aikaa vain olla, niin kannattaa hyödyntää tätä helleniksiä. Tämä niksi nimittäin tekee sinusta paljon tuottavamman, mitä yleensä olet, kun on kuuma ja tuskainen hellepäivä.

On tehty tutkimus, jossa on todettu, että kuumalla säällä ihmiset eivät ole kovin tuottavaisia. Tutkimuksen mukaan mitä lämpimämpi ilma on sitä vaikeampi on tehdä mitään tuottavaa. Se voi johtua aivojen alhaisesta glukoositasosta.

Onneksi on olemassa joitain helppoja tapoja torjua aivosumua, ja jotka auttavat pysymään hereillä päivän aikana. Yksi sellainen liittyy salaatin syömiseen.

Kun on lounaan aika, ei kannata syödä mitään raskasta, varsinkaan jos on lämmin ilma. Silloin kannattaa syödä salaattia, koska salaateissa on korkea vesipitoisuus, joka auttaa pysymään Salaatit ovat täynnä antioksidantteja ja ravintoaineita, joita syömällä olo tuntuu hyvältä.

Hellepäivinä kannattaa syödä myös suolattomia pähkinöitä ja siemeniä, joissa on paljon energiaa lisääviä aineksia, kuten kuparia, mangaania, sinkkiä ja seleeniä.

Jos mahdollista, niin kannattaa kokeilla tehdä päivän tärkeimmät työt aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jos päivällä on liian kuuma.

Lähde: Mirror