Tutkimus osoitti, että rintavakoa paljastamalla nainen voi työllistyä paremmin kuin konservatiivisesti pukeutuen.

Nainen, jos haluat saada työtarjouksia tai haluat päästä työhaastatteluun, kannattaa työhakemuksen oheen liittää kuva itsestäsi syvään uurretussa yläosassa ja mahdollisuutesi paranevat huimasti. Tämä on erään tutkimuksen surullinen, mutta ei kovinkaan yllättävä lopputulos, kertoo Cosmopolitan.

Tutkimuksen mukaan naiset saivat peräti 19 kertaa paremmin työhaastatteluita myynnin ja kirjanpidon alan töihin, kun liitivät ansioluettelon tai työhakemuksen oheen itsestään kuvan paljastavaan yläosaan pukeutuneena.

Paris-Sorbonne Universityn tutkija Sevag Kertechian seurasi Cosmopolitanin mukaan kolmen vuoden ajan avoimia työpaikkoja ja laittoi kaksi naista hakemaan niitä. Naiset muistuttivat toisiaan ulkonäöltä ja heidän osaamisensa ja ansioluettelonsa olivat lähes identtiset.

Ero naisten välille tehtiin hakemusten valokuvissa: toinen nainen oli pukeutunut avokaulaiseen yläosaan, kun taas toinen oli pukeutunut konservatiivisempaan, vähemmän paljastavan kaula-aukon omaavaan yläosaan.

Jotta tutkimus olisi varmasti oikeudenmukainen, kummankin naisen hakemus lähetettiin sataan työpaikkaan paljastavassa yläosassa sekä sataan työpaikkaan korkeamman kaula-aukon omaavassa yläosassa.

Tutkimuksessa paljastava tyyli osoittautui tehokkaammaksi: paljastava yläosa toi 62 kutsua työhaastatteluun enemmän myyntityön osalta ja 68 kutsua enemmän kirjanpidon työn osalta peittävämpään yläosaan pukeutuneeseen naiseen verrattuna.

”Olipa kyse asiakkaan kanssa tekemisissä olevan myyjättären työstä tai enemmän toimistotyönä tehdystä kirjanpitäjän työstä, sai syvään uurrettuun yläosaan pukeutunut nainen enemmän positiivisia vastauksia”, Kertechian kertoi tuloksistaan.

”Tulokset ovat melko järkyttäviä ja negatiivisia, mutta eivät välttämättä yllättäviä – ne osoittavat, että meidän pitää tutkia tätä lisää”, hän lisäsi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Mitä mieltä sinä olet näistä ikävistä tutkimustuloksista? Kommentoi alla!

Lähde: Cosmopolitan