Joillakin naisilla on sellainen käsitys, että harmaat hiukset ja ryppyinen naama vähentävät arvoa yhteiskunnassa. Vanhenemisen merkit voivat myös pelottaa ja ahdistaa.

Tuollaiseen ajatustapaan pitää saada muutos. Ikääntymisen merkkejä ei voi poistaa. Vaikka hyödyntäisi kaikkia tarjolla olevia apukeinoja näyttää nuoremmalta, kovin nuorelta ei voi enää näyttää. Siksi kannattaisi ennemminkin päästää irti siitä ajatuksesta, että vain nuorelta näyttävä voi näyttää viehättävältä.

Jotta ikääntyminen ei tuntuisi enää pahalta, pitää ihan ensimmäisenä tehdä päätös siitä, että hyväksyy itsensä ja itsessä olevat ikääntymisen merkit. Älä ajattele, että et ole viehättävä tai että olet muille näkymätön vanha nainen.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on se mikä auttaa muuttamaan ajatustapoja, joka voi toimia myös ikääntymiseen liittyvissä ongelmaisissa ajatustavoissa. Jos liikkuu ihmisten parissa ajatellen, että on säälittävä, muut voivat todellakin pitää säälittävänä. Kannattaa ennemminkin alkaa ajattelemaan, että mitkä ovat omat vahvuudet.

On syytä tehdä heti sellainen muutos, että ei ajattele itseään miesten silmin. Sen jälkeen kannattaa todeta se tosiasia, että ikääntymiselle ei voi mitään. Sen sijaan kannattaa keskittyä siihen, että on elossa ja voi oppia elämässä edelleenkin uusia asioita.

Lähde: Huffpost