Kiivaat kinastelut saavat veren kiehumaan – ja verenpaineen nousemaan.

Tutkimus väittää, että riidat ja kinastelut oman kumppanin kanssa voivat vaikuttaa negatiivisesti yksilön terveyteen. The Journals of Gerontology, Series B®: Psychological Sciences julkaisi tutkimuksen, jossa ilmeni, että stressi ja parisuhteen laatu omaavat sekä suoria että vähentäviä vaikutuksia verenkiertoon.

Tutkimuksen mukaan huonon avioliiton stressi voi johtaa korkeaan verenpaineeseen. Bustlen mukaan katsottaessa pariskuntaa kokonaisuutena, ilmeni tutkijoille, että vaimon ollessa stressaantunut, hänen miehen verenpaine nousee.

”Olimme erityisen innoissan löydöksistämme, koska ne osoittavat, että stressin ja negatiivisen parisuhteen vaikutukset ovat todella kahdenkeskiset luonnossa… Erityisesti meitä kiehtoi se, että aviomiehet olivat herkempiä vaimojen stressille kuin toisinpäin otettaessa huomoon kaikki ne työt, jotka osoittavat vaimojen vaikuttavan enemmän aviokytköksestä”, päätutkija Kira S. Burdit Michiganin yliopistosta kommentoi.

Bustlen mukaan löydökset saivat tutkijat uskomaan, että aviomiehet luottavat enemmän vaimojensa tukeen. Kun vaimot ovat stressaantuneita, aviomiehet eivät ehkä saa tarvitsemaansa tukea, mikä vuorotaan näkyy korkeampana verenpaineena.

Lähde: Bustle