Jokainen toipuu parisuhteen päättymisestä omalla tavallaan, mutta tietynlaiset tavat ovat kuitenkin ominaisia eri horoskooppimerkeille.

Kerroimme aiemmin, kuinka tähtimerkit voivat paljastaa, miksi ex-kumppanisi oli niin ikävä tyyppi, mutta minkälainen ex-kumppani sinä itse olet? Astrologiaan erikoistunut toimittaja Erika W. Smith sekä seksi- ja parisuhdetoimittaja Carina Hsieh listasivat Cosmopolitanin sivuilla jokaisen horoskooppimerkin ex-tyttöystävätyypit ja suomensimme ne alle.

Etsi alta oma horoskooppimerkkisi ja sinulle selviää, minkälainen ex-kumppani olet! Jos kuvaus ei kuulosta tutulta, selvitä oma kuumerkkisi (kuvailee sinun emotionaalista puolta, voit selvittää merkkisi esim. täällä), Venus-merkkisi (kuvailee sinun romanttista puolta, voit selvittää merkkisi esim. täällä) ja Mars-merkkisi (kuvailee sinun seksuaalista ja vihaista puolta, voit selvittää merkkisi esim. täällä) ja lue kuvaukset niiden mukaan.

Oinas (21.3.-20.4.)

The one that got away, tällaisesta exästä on tehty kaipaavia lauluja. Cosmopolitanin mukaan kaikki exäsi kaipaavat sinua välittömästi. Eron jälkeen he tajuavat, miten paljon he kaipaavat oinaan spontaaniutta ja itsevarmuutta. Olet synnynnäinen johtaja – myös parisuhteissa. Todennäköisesti sinun aloitteestasi koko suhde alkoi, ehdotit parhaat treffit ja aloitit parhaan seksin. Mutta se ei ole sinun ongelmasi enää!

Cosmopolitanin mukaan vaikka kaipaat exääsi, et niinkään ole surullinen erosta, vaan enemmänkin hieman loukkaantunut, ettei hän halunnut olla kanssasi enää. Mutta se ei sinua vaivaa… tai näin ainakin väität itsellesi samalla, kun swaippailet menemään Tinderissä ja tutkit OkCupidin sinkkuja.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Menet sokkotreffeille 24 tunnin sisään erosta. Miksi odottaa?

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Hän ”vahingossa” (eli tarkoituksella) törmää sinuun opiskelupaikassa/töissä/vakiopaikassasi. Yritys ei toimi ja näet heti sen läpi, että tässä mitään vahingossa kohdattu ja naureskelet asialle.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Spontaaneja viime hetken treffejä, jotka olivat ikimuistoisempia kuin yhdetkään ennakkoon suunnittelut treffit.

Härkä (21.4.–20.5.)

Olet se rento exä. Cosmopolitanin mukaan härkä lähestyy kaikkea todella loogisesti. Eli kun hoksasit, että ette ole yhdessä loppuelämäänne, et enää välitä. Luotettava ja vakaa luontosi tarkoittaa sitä, että usein pysyt eron jälkeen exäsi kanssa kavereina. Olet kaikesta huolimatta todella lojaali.

On-off-suhteet eivät ole sinun juttusi etkä deittaile toiste samaa tyyppiä, mutta exäsi kyllä miettii suhdettanne aina, kun hengailette yhdessä ja hän miettii, antaisitko hänelle uuden mahdollisuuden – mitä todennäköisimmin et tee.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Shoppailet uusia vaatteita, teet oman keittokirjan, sisustat kotisi uudelleen tai laitat jonkin muun elämäsi osa-alueen härkämäistä täydellisyyttä vastaavaksi.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Näet häntä usein, koska olette eron jälkeen kavereita. Hän ei osaa olla hiljaa omasta rakkauselämästään, koska koettaa näin herättää sinussa jotain tunteita, mutta otat kaiken rennosti.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Valitsit aina parhaat ravintolat/pubit/elokuvat/minkä tahansa aktiviteetin. Exälläsi ei ole yhtä hyvä maku kuin sinulla, mutta toisaalta, ei ole monella muullakaan.

Kaksoset (21.5.–21.6.)

Olet on-off-exä! Seikkailunhaluiselle ja pelottomalle kaksoselle erot eivät ole iso juttu, mutta joskus niiden pitäisi olla. Cosmopolitanin mukaan kaksosmainen luonteesi tekee sinusta täydellisen myrskyn on-off-suhteisiin, mutta tiedätkin tämän jo. Et voi sille mitään, että osaat aloittaa juttelut niin luontevasti kenen tahansa kanssa, exäsi mukaan luettuna.

Erot on toki hyvä ottaa niin, etteivät ne ole maailmanloppu, mutta sinun kannattaisi myös muistaa, että ne ovat joskus myös parempi sinun kannaltasi ja voit hurmata jonkun uuden. Jos exäsi ei pystynyt pärjäämään sinun kaikkien puolien kanssa suhteenne aikana, miksi se olisi yhtään erilaista toisella kierroksella hänen kanssaan? Jatka eteenpäin ja etsi rinnallesi sopivampi kumppani.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Puhut asiat halki läheistesi kanssa, kun vietät heidän kanssa aikaa ja se on sinulle lähes terapeuttista. Rakkaimpiesi seura saa sinut rentoutumaan ja saat myös vahvistusta sille, että olet todellakin parempi kuin exäsi ja paljon hauskempi.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Sovit tapaamisen kahvilaan kuulumisten vaihtamista varten, eli haluat selvittää, miten hänellä menee eron jälkeen ja onko hän sellaisessa tilanteessa, että voisittekin palata yhteen. Et tiedä, ellet kysy!

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Olet niin fiksu ja hauska, että hänkin tunsi olevansa parempi seurassasi. Olet tähti!

Rapu (22.6.–22.7.)

Cosmopolitanin mukaan sinä olet sellainen exä, joka eron jälkeen blokkaa toisen somessa. Erot osuvat sinuun pahasti, koska olet herkkä. Olet yksi lojaalimpia ja kannustavimpia tyyppejä, joten jos joku koettelee tuota luottamusta tai sitoumusta, niin kyllähän se sattuu.

”Aivan sama”, kirjoitat nyyhkyttäen pistävään viestiin, jota et kuitenkaan lähetä exällesi, koska et halua hänen tietävän, kuinka pahasti ero sattui sinuun. Toisaalta et halua edes myöntää itsellesi, että sait niin kovasti siipeesi. Mutta vaikka ero kirpaisee ja sydämen särkyminen tuntuu kurjalta, niin muista, vielä se helpottaa!

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Käyt läpi exäsi somea selvittääksesi, joka hän deittailee jotakuta uutta ja kuka hän on ja miksi hän on muka sinua parempi. Ystäväsi lopulta vakuuttavat sinut blokkaaman hänet somessa.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Et missään, koska pidät huolta, ettet törmää häneen.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Huolehtivan ja välittävän luonteesi takia annat parhaat hieronnat/halit/hellyyttä, mitä hän on koskaan kokenut… tai koskaan tulee kokemaan.

Leijona (23.7.–22.8.)

Leijona osaa olla se pikkumainen exä. Et ole vihainen erosta, et oikeastaan edes välitä – paitsi että vähän kuitenkin suututtaa tai ylpeytesi on kokenut kolauksen, kun hukkasit aikaasi tyyppiin, joka ei ollut sinulle täydellinen.

Lopulta myönnät itsellesi, että kyllähän se kirpaisi, kun joku ei nähnytkään sinua sellaisena tähtenä kuin olet. Cosmopolitanin mukaan sekään ei tunnu hyvältä, että välitit exästäsi hieman enemmän kuin hän sinusta. Et voi sille mitään, että annat kaikkesi ja suoraan, koska et pelaa pelejä ja on ikävää, kun ei saa samanlaista intoa takaisin kuin mitä itse annat.

Saatat ylikompensoida rentoutta ja koetat pysyä kavereina, mutta lopulta huomaat, että ette olleet ystäviä alun alkujaan.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Koetat tehdä jonkinlaisen lyhärin yhteisistä kokemuksistanne saadaksesi jonkinlaisen päätepisteen kaikelle.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Kutsut hänet vuosia myöhemmin näyttelijäurasi ensimmäiseen ensi-iltaan, mutta et ole yhtään pikkumainen tai katkera. Kutsu on vain pieni sellainen… keskisormen näyttö hänelle.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Kun olitte yhdessä, hän todella koki olevansa osa pariskuntaa, mutta ei kuitenkaan tajunnut, että koko sen voima kumpusi sinusta.

Neitsyt (23.8.–22.9.)

Cosmopolitanin mukaan etsit suurempaa tarkoitusta kaikelle ja analysoit jokaisen liikkeen ja koetat oppia siitä. Neitsyt on siis exä, joka ei osaa päästää irti. Sinun eroprosessi vaihtelee itken silmät päästäni -hetkistä siihen, kun kiittelet onneasi, että pääsit eroon exästäsi.

Tiedät, että sinun on parempi ilman häntä, mutta haluat ymmärtää, miksi ihastuit häneen alun perin ja miksi pysyit hänen kanssaan niin pitkään ja miksi loppujen lopuksi erositte. Cosmopolitanin mukaan käyt läpi viestihistoriaa etsien sieltä varoitusmerkkejä, joita et huomannut, ja olet vakuuttunut, että jos löydät käänteen tekevän hetken, saat jonkinlaisen päätöksen kaikelle.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Järkyttyneenä keinut paikallasi ja hoet, kuinka et ymmärrä, miten näin voi tapahtua. Ystäväsi koettavat vakuuttaa sinut, että kaikki järjestyy, minkä tiedät itsekin, mutta sinun täytyy prosessoida kaikki omaa tahtiasi.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Teet todella laskelmoidun muutoksen, jossa tutkit ja arvioit elämäsi jokaista osa-aluetta uudelleen vaikuttaaksesi coolimmalta, paremmalta, nopeammalta ja vahvemmalta sekä annat sen näkyä kaikissa somekanavissasi kunnes exäsi on ensimmäinen, joka katsoo kaikki instatarinasi.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Suunnittelet kaiken aina täydellisesti, joten exäsi elämä vaikutti soljuvan paremmin, kun olitte yhdessä. Hän ei tiedä sitä, mutta hän todella kaipaa sinun tarkkaa, värikoodattua kalenteriasi.

Vaaka (23.9.–22.10.)

Vaaka on Cosmopolitanin mukaan se ystävällinen exä. Et juuri pidä niin sanotusti kissan nostamisesta pöydälle, joten suhde menee yleensä aika huonoksi, jotta ero edes tapahtuu, minkä takia kummallekin osapuolelle jää sanomatonta katkeruutta. Koet olevasi parhaimmillaan parisuhteessa ja olet niin mahtava kumppani, että kumppanisikin kokee olevansa mahtava, kun on kanssasi.

Eron jälkeen koetat parhaasi mukaan olla diplomaattinen ja varmistaa, että kaikki tietävät sinun olevan sujut eron kanssa, mutta todellisuudessa et koskaan anna anteeksi, että hän sai sinut hukkaamaan aikaasi. Eipä sillä väliä kuitenkaan! Olet hurmaava ja uusia kohtaamisia alkaa tulla vastaan lähes heti minkä tahansa eron jälkeen.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Cosmopolitanin mukaan jos olet todella tolaltasi eron takia, aloitat lakiopinnot tai jotain. Jos olet vähemmän tolaltasi, teet joukon liekehtiviä erosoittolistoja ja pyjamat päällä vellot erosurussa säälien itseäsi tarkalleen 1/7 osan suhteen kestosta tai kunnes uusi ihastus tulee vastaan.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Näet häntä jatkuvasti, koska olette ”kavereita” ja sinua ”ei yhtään haittaa”, että exäsi deittailee nyt kopiota sinusta.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Hänestä tuntuu, ettei kukaan koskaan ymmärtänyt häntä kuin sinä… kellään ei ole samanlaista huumorintajua, kiinnostuksen kohteita ja tyylitajua kuin hänellä. Vähänpä hän tietää, että olet samanlainen kaikkien deittiesi kanssa.

Skorpioni (23.10.–22.11.)

Olet jäätävän kylmä exä. Cosmopolitanin mukaan exäsi saattavat hyvinkin pelätä sinua. Et epäröi ottaa epäkohtia puheeksi ja sinulla on kyllä todisteet puheillesi. Ja jos exäsi satuttaa sinua, niin onnea matkaan hänelle, koska omistat kaiken aikaasi kostolle. Jos exäsi välttyy vihaltasi, siirryt suoraan hyytävyyteen ja lopetat kaiken yhteydenpidon – on kuin et olisi koskaan ollut olemassa.

Cosmopolitanin mukaan skorpioni käsittelee erot juuri niin hyvin kuin voi kuvitella, eli intensiivisesti. Saatat vaikuttaa ulkoisesti kovalta ja olet melko peloton, mutta piekset myös itseäsi hänen takiaan ja pohdit, ajoitko hänet luotasi tai saitko suhteen särkymään jollain tavalla. Mutta mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän huomaat, ettei se aina ole jonkun syy ja joskus ihmiset eivät vain sovi yhteen.

Eron jälkeen olet käytännössä kuin yksityisetsivä. Todennäköisesti seuraat hänen someaan tarkkaan… sekä hänen kavereiden, perheen, exien jne. Tämä jatkuu kunnes löydät jonkun uuden, johon käyttää etsivän taitojasi.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Leikittelet ajatuksella, että päätyisit lakanoiden väliin hänen parhaan kaverin/kämppiksen/esimiehen kanssa vain osoittaaksesi, että sinä todellakin ”voitit” eron.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Kun alat julistaa ympäriinsä, että säädät nyt jonkun hänen piiriinsä kuuluvan kanssa. Paljastus: Se ei tunnu yhdestäkään osapuolesta kivalta.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Mahtavaa seksiä. Skorpioni tunnetaan seksikkäimpänä tähtimerkkinä hyvästä syystä.

Jousimies (23.11.–21.12.)

Jousimies on se exä, joka aina salaa toivoo, että olisi jotain enemmän. Cosmopolitanin mukaan olet niin hauska ja nokkela, että on jo liiankin helppoa olla exien kanssa kavereita eron jälkeen. Se ei sinua haittaa. Puhut paljon siitä, miten olette vain kavereita, mutta samalla jos hän toisi ilmi halun olla jotain enemmän, suostuisit siihen heti. Et kuitenkaan tee ikinä ensimmäistä liikettä siihen suuntaan eron jälkeen. Cosmopolitanin mukaan olet tarpeeksi jääräpäinen ollaksesi aloittamatta on-off-suhdetta, mutta et kuitenkaan niin jääräpäinen, että pääsisit täysin jatkamaan eteenpäin.

Sinua ei myös tunneta hienovaraisuudesta. Osaat olla todella suora ja töksäytteleväkin. Kerrot exällesi tarkkaan, mitä hän teki väärin/mitkä ovat hänen ärsyttävimmät tapansa/mitä vähiten kaipaat hänestä.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Järjestät exäsi treffeille kaverisi kanssa todistaaksesi, miten yli olet jo kaikesta. Et kuitenkaan ole ja huomaat tämän, kun exäsi ja kaverisi tulevat hyvin juttuun etkä tiedä, miten perua kaikki ja sanoa, ettet tarkoittanut tätä tapahtuvaksi.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Näet hänet Tinderissä ja sinuun iskee se, että hän etsii aktiivisesti uusia treffiseuralaisia, mikä sattuu sinuun kovasti, vaikka erosta on jo kuukausia. Harkitset muualle muuttamista tai uuteen harrastukseen upottautumista. Et tee kumpaakaan, mutta kerta kerran jälkeen se helpottaa.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Olet todella hauska. Kukaan muu ei saisi häntä vakuutettua siitä, että on hyvä idea ottaa äkkilähtö jonnekin/ osallistua parien lasinpuhalluskurssille/ lähteä naku-uinnille kuin sinä sait.

Kauris (22.12.–19.1.)

Sinä vaihdat parempaan eron jälkeen. Cosmopolitanin mukana kauris on innokas olemaan jälleen sinkku: mikä mahdollisuus tavata uusia tyyppejä ja vaihtaa exäsi kuumempaan/fiksumpaan/hauskempaan versioon. Ystäväsi saattavat mieltää tämän hieman ilkeäksi, kun selität suruprosessin puutteesi, mutta se toimii.

Exäsi oli hieman tylsä ja tiesit, että hän tulee olemaan tavalla tai toisella pettymys. Hän ei luultavasti vain pärjännyt kanssasi. Toki ero sattuu hieman, mutta lopulta olet vain kiitollinen ja nyt voit tavat jonkun, joka todella ymmärtää sinua. Olet myös kiitollinen, ettet joudu enää teeskentelemään, että pidit samoista jutuista. Tiedät, että voit saada parempaakin!

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Tapailet tyyppiä, joka on täysi vastakohta exällesi, vain nähdäksesi, millaista se on.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Kohtaatte yhteisten kavereiden juhlissa etkä edes tajua sitä ennen kuin hän viestittää sinulle siitä myöhemmin. Hupsis! Vaan eipä se sinua haittaa.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Varmistit aina parhaat paikat ravintolassa/parhaan huoneen hotellissa/ sait aina jotenkin vaihdettua paikan ykkösluokkaan.

Vesimies (21.1.–19.2.)

Cosmopolitanin mukaan sinä et katsele taaksepäin. Olet iloinen, että suhde on ohi, koska se alkoi tuntua hieman ahtaalta. Vesimies on todella itsenäinen ja tarvitsee tilaa olla oma itsensä tai muuten alkaa ahdistaa. Tykkäät siitä, että voit kadota kolmeksi päiväksi tai viikoksi ilman, että olet yhteyksissä kehenkään. Sinun täytyy tehdä omia juttujasi.

Yleensä erot eivät muserra sinua. Nokkelat keskustelutaitosi ja karismasi saa jokaisen kohtaamasi tyypin tuntemaan olonsa todella tärkeäksi, mikä tekee tosi helpoksi ihastua sinuun. Mutta jos joku kyllästyttää tai ei pysy sinun perässäsi, jatkat eteenpäin.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Varaat viimein reissun, josta olet aina halunnut puhua. Sinulla on vihdoin aikaa siihen! Mitä ihmettä teitkään suhteen aikana? Miten pysyit elossa?

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Olet ihmisten ilmoilla ja hän tulee vastaan. Hän on todella kiusaantunut koko jutusta, mitä et ymmärrä kunnes hoksaat, että sinulla oli seurassasi exääsi paljon kuumempi uusi deitti.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Näet maailman ainutlaatuisella tavalla ja ilman sinua hänen elämänsä on hieman tylsempää.

Kalat (20.2.–20.3.)

Kalat on se mukava exä. Cosmopolitanin mukaan teet paljon töitä ja olet liian kiltti sekä luottavainen kaikkia kohtaan. Ystäväsi ilahtuvat erostasi, koska ovat kyllästyneitä seuraamaan, miten hän kohteli sinua eivätkä he malta odottaa, että löydät jonkun paremman. Olet todella romanttinen, joten joskus sinun voi olla vaikea hoksata, kun suhde ei enää toimi. Jos suhde on ohi, siihen on syynsä.

Cosmopolitanin mukaan olet todella myötätuntoinen ja kiltti, joten koetat pitää välit ystävällisinä exiesi kanssa. Herkkyytesi myötä kuitenkin koet eron todella intensiivisesti. Ehkä et edes rakastanut häntä! Mutta heti eron jälkeen jäät pohtimaan, oliko hän sielunkumppanini? Elänkö koko elämäni tällä pallolla kaivaten häntä? Vastaus on onneksi ei. Sinun kiltti luonteesi on kuin kissanminttua kaikille alueesi kuumille sinkuille ja löydät uusia sydänkäpysiä viemään ajatuksesi muualle melko helposti.

Mitä todennäköisimmin teet eron jälkeen: Aloitat runoblogin, josta tulee viraali.

Missä todennäköisimmin törmäät exääsi: Hän alkaa seurata töitäsi ja vahingossa tykkää Instagram-julkaisustasi useiden viikkojen takaa.

Mitä exäsi kaipaa sinusta eniten: Huolehdit hänestä tavalla, mitä kukaan muu ei tee… eikä hän edes ansainnut sitä, jos totta puhutaan.

Nyt kun tiedät, millainen ex-kumppani olet astrologian perusteella, voit löytää sinulle täydellisesti sopivan erobiisin täältä. Kerroimme aiemmin myös, mitkä 6 horoskooppimerkkiä lähtevät todennäköisimmin eri teille kumppaninsa kanssa tänä vuonna sekä mitkä tähtimerkit onnistuvat parhaiten pitkissä parisuhteissa.

Lähde: Cosmopolitan