Pitkissä parisuhteissa voi tulla aikoja, jolloin seksielämä kuihtuu lähes olemattomiin.

Arjen kiireet, stressi, huolet, mahdolliset suhteen ongelmat ja lapset ovat vain muutama esimerkki asioista, jotka voivat laittaa parin seksielämän koetukselle. Jos seksielämä on suhteessa päässyt nuupahtamaan, voi sen onneksi yrittää herättää uudelleen eloon.

Pariterapeutti ja seksiterapiasovellus Blueheartin johtava neuvoja Katherine Hertlein on kertonut Metrolle 5 vinkkiä, joista voi olla apua seksielämän herättelyssä. Suomensimme nämä neuvot alle.

Laita kommunikaatio etusijalle

Ongelmat eivät ala makuuhuoneesta. Jos haluat saada seksielämäsi takaisin raiteilleen, on sinun Metron mukaan parempi avata suusi.

”Avoin ja rakastava kommunikaatio on aina ensimmäinen askel seksielämän parantamiseksi. Mitä avoimempia olette, sitä vahvempi yhteys teillä on”, Hertlein selitti.

Hertlein suosittelee keskustelemaan tuntemuksistanne, jos ette kumppanisi kanssa harrasta seksiä yhtä usein kuin ennen.

”Stressi, ahdistus ja terveysongelmat voivat kaikki vaikuttaa merkittävästi seksuaaliseen aktiivisuuteen ja tyytyväisyyteen, joten kun pääsette ongelman juuriin käsiksi, voitte yhdessä tuoda kipinän takaisin välillenne”, Hertlein kertoi.

Painota intiimiyttä

Hertleinin mukaan terveen seksielämän kannalta on tarpeen varata aikaa olla intiimisti myös emotionaalisesti.

”Seksielämän täytyy olla muutakin kuin yhdyntää. Seksiin johtavat hetket ovat yhtä tärkeitä kuin akti itsessään. Kyse on ajan ottamisesta, toisistaan nauttimisesta ja intiimiyden ja yhteyden löytämisestä”, pariterapeutti sanoi.

Yhteyttä ja läheisyyttä voi lisätä halailemalla kumppaniaan, käymällä kylvyssä tai suihkussa yhdessä tai hieromalla toinen toistaan.

”Ottakaa fokus pois itse seksistä ja keskittykää intiimiyteen”, Hertlein neuvoi.

Sopikaa treffi-ilta

Panostakaa siihen, että tuotte romantiikkaa takaisin suhteeseen. Metron mukaan treffi-ilta on täydellinen aloitustapa, sillä se antaa teille aikaa keskittyä täysin laatuajan viettoon yhdessä.

Kuntoilkaa yhdessä

Hertleinin mukaan yksi halujen vähyyteen vaikuttava tekijä on vähäinen liikunta.

”Liikunnalla on monia terveyshyötyjä, mutta lisäksi se tuottaa endorfiineja, jotka voivat lisätä verenkiertoa ympäri kehoa ja tehostaa mielialaa”, pariterapeutti muistutti.

”Kuntoilu yhdessä kumppanin kanssa on mainio tapa luoda jaettu kokemus. Se voi saada teidät molemmat vastaanottavaisemmaksi ja innokkaammaksi kosketukselle ja yleisesti tehostaa seksuaalista halua toisianne kohtaan”, Hertlein lisäsi.

Keskittykää suuteluun

Milloin viimeksi kumppanisi kanssa todella suutelitte intohimoisesti sen sijaan, että vain suukottelitte hieman ennen yhdyntää? Suudelmillakin on merkitystä.

”Kun harjoittelet olemaan enemmän läsnä kumppaniasi suudellessa, voi se tehostaa yhteyden tunnetta. Olittepa kuinka kiireisiä tahansa, koettakaa järjestää aikaa pidemmille suudelmille”, Hertlein suositteli.

”Kokeilkaa suudella kuuden sekunnin ajan. Se voi olla mitä tahansa sensuellista huulen puraisun sisältävästä suukosta siihen, että hellästi näykkäilee kumppania huulista kohti korvaa ja takaisin – se taatusti lisää läheisyydentunnetta”, pariterapeutti jatkoi.

”Tämä voi myös auttaa löytämään halut ja johtaa seksuaaliseen toimintaan, mutta sen ei tarvitse olla päämäärä”, Hertlein päätti.

Lähde: Metro