Monien yöuni katkeaa kesken, mutta he eivät keksi sille syytä. Sen jälkeen voi olla myös vaikeuksia nukahtaa uudelleen, joten tämä on todella ikävää, jos sitä tapahtuu usein.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan syy siihen, miksi herää usein kesken yöunien, riippuu siitä mihin aikaan yöllä herää. Ja moni varmasti herää aina samaan aikaan yöstä. Herääminen johtuu kehosi signaaleista, jotka haluavat kertoa sinulle jotain. Tässä alla ovat tämän teorian mukaiset syyt sen perusteella, mihin aikaan heräämistä tapahtuu. Ensimmäisessä niistä et ole oikeastaan ehtinyt edes nukahtaa.

Ongelmana nukahtaa, kun kello on 21–22: Olet stressaantunut.

Vaikuttaisi siltä, että stressi aiheuttaa tätä unettomuutta. Ajatteletko usein kerralla kymmentä eri asiaa, jotka pitäisi saada toteutettua täydellisesti? Se ei auta sinua nukahtamaan illalla. Nämä ajatukset häiritsevät mieltäsi, joka estää sinua nukkumasta täydellisesti.

Kannattaa yrittää torjua tätä harjoittelemalla yöllistä meditaatiota. Meditaatio rauhoittaa sinua ja pääset tyyneyden tilaan, joka auttaa sinua lopettamaan stressaamisen. Voit aloittaa kuuntelemalla ensin puolen tunnin ajan rauhoittavaa musiikkia ennen nukkumaanmenoa. Se auttaa hidastamaan aivotoimintaasi, kun olet valmistautumassa pitkiin yöuniin. Voit myös hengittää hitaasti ja syvään, joka laskee sykettäsi.

Herääminen kello 23.00–1.00 välisenä aikana: Koet henkistä pettymystä

Perinteinen kiinalainen lääketiede määrittelee tämän kellonajan ajaksi, joka hallitsee tunteita, intohimoa elämään sekä toimintaan ja itsevarmuuteen. Kun elämäsi on tasapainossa, et herää tähän aikaan yöstä. Mutta jos heräät, on sinulla todennäköisesti ongelmia tehdä päätöksiä ja olet arka tekemään jotain.

Herääminen kello 1.00–3.00 välisenä aikana: Olet vihainen.

Unohtiko puolisosi tyhjentää astianpesukoneen? Törttöilikö joku aamulla liikenteessä ja myöhästyit töistä? Jokin on varmasti tehnyt sinusta vihaisen. Jos sinulla on jotain kaunaa, heräät tähän aikaan yöstä. Vaikka yrität nukkua koko yön, kehosi muistuttaa sinua näistä kiusallisista tilanteista ja heräät.

Lähde: Yourtango